dissabte, 16 de juny del 2018

SERRA DEL CAVALL BERNAT


La sortida d’avui la tenia pendent feia alguns mesos, i per un motiu o un altre es va anar posposant, per dur-la a terme 10 anys després de la darrera vegada. Sense cap dubte, una joia del excursionisme de Mallorca, excursió dura, amb alguns passos exposats i quasi sempre a pocs metres de l’abisme.
En aquesta ocasió varem utilitzar dos cotxes un el deixarem a lloc de l’arribada prevista,  la sortida del Camí de Cala Boquer, i l’altre a la sortida de l'excursió, als peus de Sa Talaia Vella, en tot cas es pot fer circular, si hom només disposa de un cotxe, emperò el passeig obligatori pel l’asfalt a la tornada es fa molt pesat.
Per tant sortim de una rotonda que hi ha  dalt de la darrera cala de situada a cala Sant Vicens, i començarem la pujada cap a Sa Talaia Vella, encara que actualment hi ha algunes fites, no hi ha camí, tot el recorregut es fa entre carritxeres i altres herbes, abans de pujar a dalt de Sa talaia, podérem observar el lloc a on uns dies abans va caure una avioneta d’Ibanat,  a l’alçada de Cala Romaguera i que està a 60 metres de profunditat.
Des del cim, baixarem al collet seguint la carena, i aquí és a on comença la Serra del Cavall Bernat, amb totes les seves protuberàncies que vist de lluny semblen ditets, una darrera l’altre, baixant i pujant quasi sempre per la carena, si era possible, fins que arribarem a un dels punts més espectaculars, que és el forat que hi ha localitzat més o manco enmig, el forat sitau al principi els en passarem.
Una obertura a la roca que deixa a darrera tota l vista a Cala sant Vicens i la punta de Coves Blanques, després pujàrem damunt el forat i seguirem novament per la carena. Na Marga en un dels Passos es fa fer mal a una cama, fet que va condicionar el seu progrés i no va poder pujar al Cavall, quedant al Coll de sa Capellassa.
La resta de l’expedició va seguir fins assolir el cim principal, encara que seguint  resten dos cimets més, una mica més baixos. Des d’aquí en Jordi va anar a cercar a na Marga, i en Lluís i jo baixarem per la directa, però quan ja quasi érem a baix toparem un punt molt delicat, davant la possibilitat de una caiguda tinguérem que remuntar una mica per baixar per un lloc millor, fins que arribarem al Camí de Cala Boquer que ens duria finalment al aparcament a on teníem el segon cotxo. Les cametes al final i sobretot si duus calçons curts quedem com a mapes, ja que és molt fàcil fer-se ferides amb les roques puntegudes i les plantes.
El final feliç, fou al bar Mallorca de Cala sant Vicens i el vespre tinguérem un soperillo de primavera al psiquátrik d’Algaidaamb la participació de la majoria del membres del Peus de Pork per a celebrar l’arribada de l’estiu, hi va haver ball fins altes hores de la matinada.
Assistens: Marga, Lluís, Jordi i Tomàs.
Mètode MIDE: 3344. Per tant la consideram DÍFICIL +2


SA TALAIA VELLA



PORT DE POLLENÇA





COVES BLANQUES

CALA ROMAGUERA





SA TALAIA VELLA
































VALL DE BÓQUER












CALA SANT VICENS



















ES FORAT











CALA BOQUER

PRONÓSTIC RESERVAT









CAVALL BERNAT






SERRA D'ALBERCUTX






CALA BOQUER




PUNTA DE SA GALERA












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada