dissabte, 15 de setembre del 2018

PUIG DE GIRONELLA/PA DE FIGA D'ARIANT

La sortida d’avui s’ha fet des de les cases de Mortitx, encara que per fer aquests cims hi ha rutes més properes, que sembla que presenten problemes de pas, nosaltres hem fet tota la ruta en solitari i sense cap problema de pas ni prohibició.
La idea era sortir de Mortitx anant a cercar el Coll d’Ariant per pujar primer al Puig de Gironella i després al Pa de Figa, aquí es presentaven dues alternatives, tornar pel mateix camí o passar per la Torre d’Ariant i anar cap a la Malé i tornar pel Pas del Garrover, la primera part s’ha pogut fer sense cap tipus de problema, però la tornada no ha estat possible per cap de les dues vies previstes, per qüestions meteorològiques.
Qui coneix aquest territori, sap que és un dels més complicats de l’Illa, avançar i orientar-se no és fàcil, però sense gaires problemes hem arribat al Coll d’Ariant, hem trobar el sender molt perdut que entre carritxeres puja als cims, i aquí hem trobat algunes fites.
Una vegada hem estat a dalt, hem fet tres cimets, el primer desconeixem el nom, té forma de castell fortificat, hem fet passes enrere i hem anat fins el Puig de Gironella, que hem pujat també sense dificultats, encara que de lluny sembla molt complicats, hem baixat pel mateix lloc, havíem deixat motxilles a baix i envoltant un promontori hem baixat fins la base del Pa de Figa, només té una part inicial una mica complicada, però la resta ha estat fàcil, hem baixat pel mateix lloc i aquí al conèixer en Manolo una via de tornada diferent l’hem anada a cercar, és un camí que passa just per davall del Pa de Figa.
Ens hem extraviat, hem passat la baixada i hem tengut que tornar unes passes cap enrere, finalment hem trobat el camí, absolutament brut, perdut, sembla com si fes anys no hi passés ningú. En aquest precís moment ha estat quan han començat les dificultats extremes del dia, ja que fins a les hores havia fet algunes gotes sense importància, però en contra de les previsions d’Aemet ha començat a caure una pluja intensa, que ens pocs minuts ha passat a ser una tormenta impresionant, la sort ha estat poder refugiar-nos a una balma que hi ha just davall el Pa de Figa, però ja anàvem xops.
Ha descarregat de forma brutal, els llamps ens pegaven just damunt al mateix moment del tro, hem tengut la tormenta damunt quasi tres quarts d’hora, el vent i la pluja construïen unes cortines d’aigua i el cel s’ha tancat completament. Quan ha començat a afluixar, hem vist que tots els camps de la vall estaven inundats, i que la tornada tant per la Malé com pel camí fet inicialment es faria quasi impossible, amés de la possibilitat de patir una altra tormenta.
Hi havia aigua per tot arreu, que en alguns llocs baixava amb força, la Font de Sa Verge havia rebentat, tal com es pot veure en les imatges.
Per tant, hem decidit canviar la ruta de tornada inicialment prevista i baixar pel Camí asfaltat que duu a la carretera, en principi de cap manera volíem passar per aquest camí, ha estat per força major  i a més el problema, és que teníem un cotxo a Mortitx i un altre a Pollença, i a més de la pallissa  d’aquest camí, hem tengut que anar fins a Pollença a cercar un cotxo pel Camí Vell, que en alguns trams estava completament inundat.
Quan hem arribat al cotxo, havíem passat 10 hores de l’hora de sortida, i havíem fet més de vint quilometres. El problemes finals no tapen per res la vistositat i excel·lent ruta que hem realitzat avui, amb unes vistes i un indrets únics.
Assistents: Lluís, Manolo, Arthur i Tomàs.
Mètode MIDE: 3544. Per tant la consideram DIFÍCIL +4

VINYES DE MORTITX



FORMACIONS CÀRSTIQUES INCREÏBLES

  
PASSET NAURAL 




COSTAT OPOSAT DEL PASSET




LA BOIRA ENS ENVOLTAVA



PRIMERES PASSES JA SUPERAT EN COLL D'ARIANT

RETROSPECTIVA DEL CAMÍ QUE  VENIEN DES DE MORTITX

PRIMERA VISTA DEL GIRONELLA I PA DE FIGA

VALL D'ARIANT





PUIG DE GIRONELLA





PA DE FIGA VIST DES DEL PUIG GIRONELLA












ES GENERAL AMB EL GIRONELLA I PA DE FIGA AL FONS




GRIMPADA AL PA DE FIGA



GIRONELLA DES DEL PA DE FIGA

VALL D'ARIANT DES DEL PA DE FIGA

TORRE D'ARIANT


BOSKIMANOS AL  CIM DE LA DE FIGA

ARTHUR DESAFIANT LA GRAVETAT



ES GENERAL, VISIÓ POSTERIOR

ES GENERAL, VISIÓ ANTERIOR

BAIXANT DEL PA DE FIGA




FORMACIONS FANTASMAGÒRIQUES






DARRERA FOTO ABANS DE LA GRAN TORMENTA

FONT DE LA VERGE



FOTOS FETES PER EN MANOLO:





























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada