dimarts, 16 d’octubre del 2018

PUIG DEN GALILEU PEL PAS DE SA REBOLLADA


Ruta del dimarts per la zona de Lluc, i avui començaré amb forta crítica al que està passant a la zona de Escorca.
Hem arribat al Coll de sa Bataia i instintivament hem  deixat el cotxe, davant sa benzinera, un senyor ha sortit immediatament a fer-nos saber que tot allò era privat, que teníem que pagar un tiquet, en lloc hi ha un avís de tarificació de la zona!!, o que teníem que deixar un dipòsit i si després consumíem al bar ens descomptarien els doblers.......Que putes passa senyors?? Uns quants s’han fet qualsevol recó d’Escorca seu pel seu benefici personal, que cobrin un Euro per anar a pijar, ja em sembla una barbaritat, però que qualsevol recó sigui objecte de negoci i a la vegada perjudici als altres, ja em comença a semblar un gran disbarat.
Bé, tornem al tema d’avui, que ha estat la pujada al Galileu, passant pel Criança de dalt i agafant el sender que es serveis del pas de Sa Rebollada.
El camí, surt de davant la citada benzinera, s’ha de passar una barrera de filferros i una soll a on hi ha un parell de porcs, un redol està tancat amb fil elèctric perquè els porquets es passegin i no fugin, després es veuen algunes fites, però no és fàcil arribar al pas, si no saps a on és.
És un pas fàcil,  que et duu en pocs metres damunt sa carena, ara ja només s’han d’anar seguint les fites o en tot cas, com hem fet nosaltres anar al costat dret que dóna a les vistes. Ben aviat hem vist el Monestir de Lluc, el Tomir, el Puig Roig, Es Caragoler de Femenia, excel·lents vistes. El dia a començat solejat, però s’ha anat tapant,  els niguls ens ha deixat en tot moment veure les muntanyes,  eren alts.
Hem arribat al Puig Criança de dalt, un dels cims que superen 1000 metres a Mallorca pels pèls, i hem seguit fins el Galileu, que ja teníem a tir, uns metres abans d’arribar al cim, ens hem aturat a dinar, avui hi havia, croquetes de bacallà, cous cous, mousse de xocolata, fruits secs, amanides, plàtans de Canàries, vi de Consell i gofres.
Després de fer una mica de meditació, estiraments i fer una becadeta, hem arribat al cim, pers seguidament baixar i agafar el GR, hem visitat ses Cases de Sa Neu des Galileu, hem baixat per les fabuloses voltes den Galileu, hem visitat ses cases de Neu de Son Massip, i la sorpresa ha estat, trobar una gran quantitat de bolets de diferents castes, sobretot gràcies a la vista de moix de na Irene.
Hem arribat a Lluc, i hem decidit fer el final feliç al bar que hi ha al costat de Sa Font, dels tres, una no ha begut, una ha begut una canya i jo una gerra, ens han cobrat 6,4 €, tots els preus d’Escorca, són del segle XXII, ja avís, que no tornaré consumir absolutament res allà a on em cobren preus abusius, i ho faig públic per què la gent ho sàpiga.
En total han estat sis hores, amb aturades, 600 metres de desnivell i molt bona i grata companyia.
Assistents: Irene, Ivana i Tomàs.
Mètode MIDE: 2333. Per tant la consideram MITJANA +3

PAS DE SA REBOLLADA





LLUC I PUIG CARAGOLER DE FEMENIA

TOMIR



FRONTÓ DE COMAFREDA


EL MÉS AL EL PUIG ROIG

CABRA




ES GENERAL AL CIM DEL PUIG CRIANÇA DE DALT

IRENE I IVANA AL CIM




PUIG GALILEU, VISTA EST


MEDITACIÓ

ES GENERAL AL PUIG GALILEU



MASSANELLA

PUIG GALILEU

CUCA MOLLA

CASA DE NEU DES GALILEU


CASA DE NEU DE SON MASSIP

RELAXING ON THE ROCK



GRUP PEUS DE PORK AVUI



COMENÇAMENT VOLTES DEN GALILEU















FONT DE LLUC

VISTA RETROSPECTIVA DE L'ITINERARI

CAROTA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada