divendres, 2 de novembre del 2018

PUIG DE S'ALCADENA

Per a celebrar el dia dels morts, i com que la ruta que teníem preparada, amb pluja i banyat no es podia fer, vàrem cercar una alternativa que no fos molt complicada i que a la vegada fos apropiada, aquesta alternativa va ser el puig de s’Alcadena, germà bassó del puig del Castell d’Alaró, però molt menys visitat i a la vegada bastant més difícil.
La sortida es troba en una barrera que té un botador de fusta, pel camí que va a al refugi de Tossals Verds, una mica després d’haver passat l’edifici d’Emaya, hi ha alguns llocs a on es poden deixar els cotxes a prop de dita barrera.
És un camí molt perdedor, l’he fet diverses vegades i sempre he perdut el camí, ja sabeu que vaig sense tracks de mòbil no GPS, per tant tot és a pèl, per intuïció, fites i referències.
Es passen diverses barreres, per finalment agafar un sender que passa per diversos Colls de tords, a on s’agafa un antic camí, actualment en runes, esbaldregat, però que va ser una vertadera obra d’art dels margers.
El camí puja molt fort, per anar a passar per una darrera barrera, que curiosament té una teuladeta, és com una porta a la muntanya,  seguim pel camí citat, que disposa de unes cordes situades estratègicament en el lloc més perillós del recorregut, ja que el camí està completament esbucat fent molt perillós el tram, ja que hi ha una bona caiguda.
Una vegada situats a dalt, passam per una sitja, a partir d’aquí el camí es torna sender, molt difús a estones, però que si saps a on vas no té massa problemes, s’ha de donar sa volta per anar a cercar la pujada a la part oposada, diríem la part a la qual visualment veiem el cim bessó del castell d’Alaró.
Fèiem el tram final i arribar al cim sud del puig, el que té el cilindre geodèsic, no aturam, i seguim per anar a cercar el cim nord, dos metres inferior al del sud, i al qual arribam en pocs minuts, encara que el que volíem trobar era la cova de s’Alfàbia. Hem fet un petit desplegament, emperò com ja anàvem ben xops de la pluja i no sabíem exactament la ubicació finalment hem desistit i hem decidit menjar qualque coseta abans de  baixar.
A la baixada ens hem dividit, en Manolo i en Pedro volien baixar pel pas de Sa Corda, i la resta pel mateix camí de pujada, tot estava molt relliscós per la pluja que no deixava de caure, per tant hem extremat les precaucions.
El grup de baixada per la via normal ens hem extraviat en el darrer moment fent els darrers metres dins sa malesa, però tot d’una hem recuperat el camí, els que tenien que baixar pel pas han arribat als cotxes una mica més tard, finalment no han fet el pas, ja que el terreny estava molt perillós i han tengut que retrocedir, una decisió molt ben presa, ja que en circumstàncies normals el pas no té cap problema, és un rappel fàcil, però avui era molt perillós.
El desnivell acumulat ha estat de uns 650 metres i la ruta ha estat d’anada i tornada, amb un caminar efectiu de unes 4 hores.
Assistents: Marga, Cati, Artur, Pedro, Manolo i Tomàs.
Mètode MIDE: 3333. Per tant la consideram MITJANA 

PRIMERA BARRERA AMB BOTADOR

PUIG DE S'ALCADENA

SEGONA BARRERA AMB BOTADOR



TERCERA BARRERA SENSE BOTADOR



COLL DE TORDS

ES DECANTAT




BARRERA AMB TEULADETA


CAMÍ ESBALDREGAT




PAS AMB CORDA




MUNTANYA CASTELL D'LARÓ


GRUP PEUS DE PORK A LA CIMA









ES GENERAL NO TÉ FRED




NA CATI SEMBLA UN RAP PENAT 










ALJUB







BALMA







AVÍS DE LA PROPIETAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada