diumenge, 21 de juliol del 2019

DEL PORT DE POLLENÇA A CALA FORMENTOR


De la mateixa manera que normalment utilitzam les cames en les nostres rutes, ahir bàsicament ens movérem gràcies als nostres braços, en una forma complementaria molt adient als muntanyencs, fer sortides amb piragües.
La sortida va ser des del Port de Pollença, de la denominada platja de La Gola, hi ha un lloc a on lloguen piragües, la primera sorpresa negativa fou que no ens volgueren llogar els models a on vas a dins, sinó aquestes on vas damunt, els insubmergibles, si no tens un suposat curs!!
Personalment tenc que dir que he tengut piragües des del 17 anys en diferents èpoques de la meva vida, evidentment no tenc cap curs realitzat, i anar amb una piragua per a turista no em va anar molt bé, però tampoc es tracta de posar problemes i anàvem a passar un bon dia.
La mar estava molt picada, ja a la sortida, anàvem vent en contra i les ones no permetien desplaçar-se de forma còmode, així i tot anàrem cap a la punta de s'Avançada, a dalt hi ha una fortificació militar.
Li donarem sa volta, per anar fins el caló des Moro, a on berenarem i ens donarem un bany, tristament a Mallorca no hi cap tipus de normativa ni escrúpols i les embarcacions a motor pràcticament es posen damunt les platges, impedint el bany de forma correcte.
Després agafàrem les embarcacions i a prop de la costa ens dirigíem cap a la Platja de Formentor, a on haguéssim pogut arribar, però l’horari ens marcava una mica la ruta i decidirem tornar, per a dinar en un lloc a on semblava es podien deixar les embarcacions.
No fou possible per la mala mar i per tant li tornarem donar la volta al far de sa punta de s’Avançada per a fondejar a un lloc més tranquil, la nostra sorpresa, és que hi havia cents d’embarcacions a motor, moltes d’elles posades en línia  a un metre i mig de fondària en zona de bany, un autèntic despropòsit, la gent es gasta 30.000 € per fer un quilòmetre amb la barqueta i anar a passar el dia a la platja del costat, això ni són mariners ni gent de la mar, així està el litoral que fa fàstic, ple de merdes i plàstics que suren impunement sobre l’aigua, tot sigui en nom del progrés i del liberalisme econòmic.
Bé, aquí varem dinar i uns decidiren quedar una estona més i els altres partir ja a deixar les piragües, com podreu veure hi ha poques imatges avui, però el de la empresa de piragües no va tenir un trist tambutxo, per poder posar les pertinències que no es poden banyar, per cert a qualsevol lloc de la península el tambutxo sempre el te faciliten, però ja se sap a Mallorca a tots ens tracten igual, com a”borregos”. Per tant només hi ha algunes imatges que ens férem a les aturades amb el mòbils.
Assistents: Magdalena, Marga, Juana Maria, Pedro, Peres i Tomàs.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada