divendres, 13 de setembre del 2019

FITES DE GIAS

Nova Ruta iniciada en el Refugio de Estós, estava terriblement cansat de la ruta feta el dia anterior, per tant he sortit sense massa convicció de fe res en particular.
Hi ha un sender que passa per darrera els banys del refugi, que puja a moltes cimes, Clarabides, Gías, Lourde-Rocheblave, Gourgues Blancs, etc.
Si les forces m’acompanyaven volia arribar als Clarabides, són un conjunt de tres mils més l¡opció de fer el Gías també un 3000.
Avui més que un General, semblava un corneta, però l’amor propi i les ganes de sofrir han fet que anés pujant, he arribat al ibón petit, de Gias, actualment assecat i al cap de una estona al ibón més gran, des de l’ibón gran tenia que pujar a un coll, però un error d’apreciació m’ha fet pujar cap a un altre. Aquest és el peatge de circular per la muntanya sense cap mitjà digital, només amb un mapa.
En lloc d’anar cap el Clarabides, m’he anat cap a les Fites de Gías, no m’he adonat, fins que al arribar a les puntes més altes no donaven l’alçada esperada, estaven una mica per baix de tres mil, ja no podia rectificar, això sí les he fetes a totes, quatre en total, pujant i davallant dues vegades. Des de les Fites, era impossible arribar al Gías, ja que els separava una gran paret vertical.
He baixat per un camí una mica diferent fins al ibón de Gías i he tornat pel mateix camí, fins el refugi, a he carregat tot el que havia deixat a la taquilla, per baixar fins a l’aparcament.
Per tant, avui ruta d’anada i tornada al refugi, més baixada a l’aparcament, amb un desnivell positiu de 1000 metres i un desnivell negatiu de 1600, emprant 9 hores i 45 minuts.
Assistent: Tomàs
Mètode MIDE: 3444. Per tant la consideram DIFÍCIL +2

INICI DEL SENDER


PICO MONTEDIEGO



PICO GÍAS


FITES DE GÍAS


IBÓN DE GÍAS

PICO GÍAS

FITES DE GÍAS





ESCULTURES A LES FITES

POSETS




CIMES DE LES FITES DE GÍAS

BAIXADA DES DE LES FITES ALS IBONS


DETALLS DE LES FITES

DETALLS DE LES FITES 2

DETALL DE LES FITES 3


ES GENERAL A LA CIMA DE LES FITES






IBÓN PETIT SEC

COLL PER ACCEDIR ALS CLARABIDES


EL NÚMERO 1



ARRIBANT AL REFUGI


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada