dilluns, 16 de setembre del 2019

REFUGIO ANGEL ORÚS


 A part de descriure la ruta com faig habitualment, també vull fer una mica de crítica amb la visita que he fet aquests dies a refugis de muntanya.
El refugi Angel Orús està situat en un lloc fantàstic a 2100 metres d’altitud, per arribar-hi directament, no a través d’altres refugis, la via es pujar pel PR-36 a peu, o amb cotxe fins l’aparcament de La Espigantosa, una de les cascades més guapes del Pirineu. Els mesos de l’estiu aquesta opció només és possible amb un bus, ja que la pista forestal roman tancada as vehicles particulars.
Una vegada hom arriba al citat aparcament ha de seguir el PR, bastant ben senyalitzat i que en al manco dos llocs hi ha perill d’allaus. Una primera part en pujada, que surt e la base de la cascada, passat un pont, es pot  accedir a la mateixa cascada per un petit accés dins els arbres.
El sender continua en pujada, per després arribar a una zona plana, a on hi ha un desviament per accedir al Clot de Xil, a on antigament hi havia un refugi, actualment en runes.
La part final és una pujada molt empinada i finalment s’accedeix al refugi.
Aquest refugi m’agrada més que el de Estós, les instal·lacions són més completes, té banys i dutxes a les habitacions en el de Estós, tot està defora, essent molt incòmode.
Hi havia dos grup grossos, un d’alemanys que varen beure vi jove de Somontano i vareb donar sa nota giscant i brindant devers deu vegades fent un renouer, els madrilenys parlaven també cridant sobretot de katmandú i de los Güevos, que vull dir amb aixó,  pens que s’ha perdut el respecte de silenci i meditació que antuvi hi havia a n’aquestes instal·lacions. Per altra banda trob que els preus són cars, dormir en llitera correguda, o sigui un al costat de l’altre, sense llençols, en el cas de Estós sense banys  dins el refugi, amb escusats de latrina per 17 € és car, els menús a 16,50 són cars, i el manteniment dels refugis deixa una mica que desitjar.
Bé, la ruta de pujada ha estat  efectuada en una hora i 40 minuts, amb un desnivell de 600 metres.
Assistent: Tomàs.
Mètode MIDE: 1112. Per tant la consideram FÀCIL +1


CASCADA DE LA ESPIGANTOSA




FORTA PUJADA AL REFUGI

REFUGI ANGEL ORÚS





INTERIOR DEL REFUGI







BASE DE LA CASCADA DE LA ESPIGANTOSA




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada