dimecres, 11 de setembre del 2019

REFUGIO DE ESTÓS

Per anar al refugi de Estós, el millor és deixar el cotxo a l¡aparcament habilitat a prop de la presa que hi ha al final de la vall de Estós, passat uns quilometres Benasque.
Per tant, primer es passa per la presa i es va al costat del riu, que sempre baixa un bon cabdal, en dur una estona es passa per damunt el riu per un pont.
Després ve la Cabaña de Santa Ana, un petit refugi amb la imatge de la santa a la façana.
Contínuam pel camí, ample i ben senyalitzat, trobam un desviament a ma dreta que torna apassar pel riu i en forta pujada arriba  ala cabaña de la Soma i també al mateix refugi, és un PR, des del PR es pot accedir al Pico de Estós.
Una mica més amunt trobam un altre desviament, aquest cop a l’esquerra i ens duu als Ibones de Baitiselles, de la Escarpinosa i enllaça amb el GR, que va entre els refugis de Estós i Angel Orús.
Ara en forta pujada arribam pel camí fins la Cabaña del Turmo, a on acaba el camí ample i segueix un sender que arriba dins el refugi.
Les pernoctacions als refugis normalment són per poder fer ascensions que en un dia resulten molt llargues, aquest és el meu cas d’avui.
Per arribar al refugi he estat 2 hores i deu minuts, un recorregut de 8 quilometres, molt ben senyalitzat.
Assistent: Tomàs.
Mètode MIDE: 1222. Per tant la consideram FÀCIL.

CABAÑA DEL TURMO

REFUGIO DE ESTÓS


INTERIOR REFUGI

VALL DE ESTÓS DES DEL REFUGI











CABAÑA DE SANTA ANA





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada