TRADUCTOR


Cala Sant Vicenç-Port de Pollença

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT

En aquest Blog, hom trobarà una mostra de les millors fotos de cada sortida que faig a la muntanya i/o a espais naturals i en ocasions una lleugera descripció dels fets.

No hi ha grans descripcions de rutes, ni mapes, ni consells, tot és pur entreteniment.

Es poden veure les fotos clickant sobre qualsevol d'elles, s'obre un desplegable i tot seguit, hom pot visualitzar-les a totes en format gran i seguides.

Hi ha traductor de tot el Blog i cerques per arxiu, de llocs, cercador i cronològic.

Hom es pot fer seguidor i rebrà en el seu correu les futures entrades.

Els textos qua acompanyen les fotos, poden ser reals o imaginaris, tot és relatiu i depén de com es vulgui entendre.

No hi ha pedagogia aquí, això ho deix pels entesos, jo no som més que un becari dels camins, un humanista eventual, un captador d'imatges i moments.

Els llocs visitats són bàsicament la Illa de Mallorca i els Pirineus, encara que es poden trobar altres indrets.

Mai les imatges, fan honor a la realitat de la muntanya, només serveixen de referència per si hom vol tenir una lleugera idea del que trobarà si visita un lloc mostrat en aquest Blog.

Són milers les hores dedicades i milers els quilometres recorreguts. Tot el material és propi, excepte algunes imatges que en algunes ocasions em cedeixen els meus acompanyants de forma desinteressada.

Totes les rutes d'aquest Blog estan realitzades sense utilitzar ni Track's ni GPS's, ni cap altra mitjan tècnic o digital. L'ús de mapa i en algunes ocasions indicacions que trob de persones que han fet les rutes són les eines emprades.

Salut i República !!


Tramuntana

divendres, 17 d’agost de 2007

VOLTA AL PUIG ROIGSa Volta al Puig Roig és una excursió, que encara que no és massa dura pels desvivells, es fa llarga pel quilometratge. La sortida i l’arribada és al mateix punt, el Monestir de Lluc, i es pot efectuar en els dos sentits sense cap problema. Els integrants de l’excursió som en Manolo, en Manuel, n’Alberto i en Tomàs. Ens hem trobat a les vuit del matí a l’aparcament de LLuc , és diumenge, que a més és l’únic dia de la setmana que es pot fer aquesta excursió, alguns de les finques per les que passa el recorregut estan tancades als excursionistes la resta dels dies. L’opció que escollim els integrants de la sortida dominical és la que surt cap el camí de’s Cosconar, possessió de muntanya del terme d'Escorca. Es troba situada al coster sud de la Roca Roja, un esperó del massís del Puig Roig, vora el Quarter dels Carrabiners i guaitant sobre el Torrent de Lluc.La seva principal característica arquitectònica és la integració de la construcció en el terreny, ja que aprofita una cova natural i l'usa com a teulada.

El quarter dels carrabiners, està destruït, en ruines i qualque ànima caritativa l’està rehabilitant. Encara que per motius de seguretat no es pot passar a l’obra, els excursionistes no dubten ni un segon, i amb consonància amb la seva valentia i iniciativa a visitar el quarter.Des d’aquest lloc, hi ha unes bones vistes de la mar, el dia és clar i per tant és un bon lloc per berenar. Com sempre hi ha diferents menús, des de frit de porc, portat amb tapeware fins a la barreta d’arròs amb fruites seques energètiques, tot és bo si ajuda a arribar, i com diu aquella vella dita de Sencelles: "menja, menjarà i tot amb merda acabarà".
El Puig Gros té una alçada reconeguda pels entesos en la matèria de 1003 metres, però avui la fita no és el cim , és fer la volta al Puig, La sortida del quarter dels carrabiners de cap a la part Nord del Puig és una mica confusa, el camí no està ben delimitat i seria fàcil perdre-se si no fos per que en un costat hi ha la muntanya i a l’altre la mar, no queda més remei, que seguir pel mig.En tota la primera part de la caminada no havíem trobat a ningú, però ara ens venen de cara una cordada de senderistes, encapçalats pel conegut i famós entés de la muntanya, l’insigne Miquel Quetgles, al qual saludal, al igual que a la resta d’excursionistes i seguim incansablement la nostra ruta. És curiós que a partir d’aquest moment ens vagi passant una alemanya d’uns 60 anys, que camina a un ritme d’ase de tir, a nosaltres a quatre caminants consumats, una dóna de la tercera edat ens passa com vol i només la podem seguir pel fet que s’atura sovint a fer fotos. Són les sorpreses que depara la muntanya.
Cap comentari:

Publica un comentari

VISITES

EXCURSIONS MÉS VISITADES

Arxiu del blog

M.I.D.E.

El mètode MIDE (Mètode de Informació d’Excursions), utilitza quatre paràmetres:

1/ Severitat del Medi.

2/ Orientació en l’Itinerari.

3/ Dificultat en el desplaçament.

4/ Quantitat d’esforç.

Cada un d’aquests paràmetres s’avalua entre i 1 i 5 punts, depenent de la dificultat, essent 1 el més fàcil i 5 el més difícil. Per tant una excursió donarà una suma en els seus quatre paràmetres de entre 4 i 20 punts totals. Seguint aquesta pauta, depenent de la suma dels punts totals i per fer més fàcil la comprensió en un simple cop d’ull he fet la següent llista de dificultat:

04 : MOLT FÀCIL

05 A 08 : FÀCIL

09 A 12 : MITJANA

13 A 16 : DIFÍCIL

17 A 20 : MOLT DIFÍCIL

Per facilitar encara més la comprensió, he afegit el terme “Plus” o “+”, per exemple si una suma 09 punts (2223) seria Mitjana +1, en canvi si sumés 12 punts (2343) també seria Mitjana, però +4.

L’amo d’es Psiquiàtrik.


SEGUIDORS