diumenge, 17 de desembre del 2017

NA FÀTIMA I SA MOLETA DE PASTORITX

La sortida d’avui ha començat a l’Estret de Valldemosa, lloc a on també ha acabat. Ha estat una ruta completament circular amb dues bones pujades y dues bones davallades, acumulant un desnivell de més de 1200 metres.
La primera fita ha estat el puig de na Fàtima de 661 metres d’alçada, per després baixar per la vessant Nord que surt al Torrent del Colomer o de Raixa, a prop de la finca de Raixeta.
Hem anat al costat del torrent fins que l’hem deixat per passar a prop de les cases de Pastoritx, per la seva part nord, fins arribar al recó des Colomer, a on en forta pujada ascendir cap el  Pla dels xots, i en poc menys de 10 minuts des dels Pla dels xots arribar al cim de sa Moleta de Pastoritx de 772 metres.
He de comentar que no hem fet la pujada marcada en els mapes i hem anat per zones molt abruptes, empinades i amb diferents passos damunt les roques, el Peus de Pork, sempre cerca en la mesura del que és possible passar per zones de dificultat, encara que sigui per divertiment. Ha estat en aquestes zones a on en Jordi, trepitjant una pedra mòbil ha volat alguns metres cap endavant, donant dues voltes de campana i fent tres cucabeles, encara que ha quedat estès al terra, no ha passat res, i ha pogut seguir la marxa sense dificultat.
N’Artur que avui s’estrenava en el grup s’ha començat a treure roba i ens ha comentat si sempre feiem aquest tipus d’excursions, sense anar per camins ni zones controlades, se li ha contestat que el lema principal de Peus de Pork, és trepitjar tot allò que és susceptible de trepitjar.
Tot s’ha posat en el seu lloc quan hem arribat a sa Moleta, aon en Lluís s’ha menjat una lletuga amb salsa de preves, hi ha hagut cafe i herbes per tothom.
A la baixada ens ha tornat passar que hem passat pel mateix lloc tres vegades, no sabem si és per temes de “meigas” (haberlas haílas), o que simplement caminam per passar gust.
Hem baixat per la finca de Son Moragues cap a Valldemosa a on ens hem deleitat amb xicolati, coques i cerveses, però encara ens restaven 40 minuts que s’han fet pel camí vell de Palma, a on un cap de fava llorinera ha posat cartells tant a un costat com a l’altre del camí, que diuen que està tallat, és veu que li agrada la soledat, o ho vol tot per ell, aquest egoisme cada vegada més imperant en certs individus que viuen en zones de muntanya, fa ja bastant de fàstic. 
He, arribat a s’Estret a les 17:00 en punt, hora de Ggrengüich, tal com s’havia pronosticat i abans hhem fet una lleugera visita als rentadors de Son Brondo.
Assistents: Jordi, Artur, Lluís i Tomàs

METODE MIDE: 3333. Per tant la consideram Mitjana +4







































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada