dilluns, 4 de desembre del 2017

FRONTÓ DE COMAFREDA I MASSANELLA




La sorrtida d'avui ha estat pràcticament tota per damunt la neu.
Hem sortit des de la zona recreativa de sa Coveta Negra, per agafar el camí de LLuc, ben aviat hem deixat aquest camí, per anar cap el Pas de n'Arbona, quan hem sentit una xeremia, un home tot sol, com una bala, ha passat tocant la xeremia, camí per amunt, cap a LLuc. Nosaltres l'hem saludat i hem seguit.
Ja des d'aquest moment i fins que al final hem toarnat a aquest mateix punt, no hem deixat de trepeijar neu. Des del pas de n'Arbona hem enllaçat per una zona salvatge i amb mig metre de neu amb el camí que puja al Coll del Prat, a l'alçada del Frontó de Comafreda hem deixat aquest cmaí, per pujar a cercar el pas de Na Bel o des Fil, un dels passos que et permeten pujar al massís del Massanella.
En Jordi, ha anat obrint pas, dins la neu. Ja a dalt hem fet el cim en deu minuts, per tornar sobre les nostes passes i amb una loca pujada assolir el cim més alt del Massanella, la neu ens absorbia, fins el punt que en moltes ocasions hem estat pràcticament de cintura per avall dins el gel.
En una d'aquestes, el que subscriu ha patit una forta contractura, que l'ha deixat coix la resta de la ruta, però això no ha estat impediment, per assolir el cim, enmig de una ventisca molt forta que aixecava la neu i ens deixava sense veure als nostres companys en moltes ocasions.
Feia tant de fred a dalt que hem decidit baixar una mica per dinar, avui hi ha hagut sopa de nadal, ciurons amb sobrassada i rebentat de cafè.
El grup ha decidit baixar cap el Coll de Sa Línia pel camí tradicional, en arribar al Coll hi ha hagut un brindis amb herbes dolces i gel, proporcionat per na Mrga, que s'està recuperent de un lesió.
FInalment hem tornat pel mateix pas de n'Arbona a la zona recreativa. Per acabar amb final feliça a sa Tafona de Caimari, a on en LLuís s'ha menjat 4 napolitanes amb xocolate calent.
Assistents: LLuís, Humberto, Nataly, Jordi i Tomàs.
Metode MIDE: 3444. Per tant la consideram Difícil.
























































































































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada