diumenge, 16 de desembre del 2018

SA PENYA ROJA I SA TALAIA D'ALCÚDIA



“Els grans conflictes són insolucionables, ja que involucren  veritats i principis absoluts que no admeten compromís”. Efectivament com diu la famosa dita de n’Isaia Berlin, no cerquem solucions allà on no n’hi ha.
Avui la nostra sortida ha arribat una mica de rebot, ja que el que subscriu, a causa de moure un moble, ha patit els darrers dies una lumbàlgia, al estar previst per avui una sortida molt complicada, el sentit comú va fer canviar els plans i fer aquest sortida més senzilla.
Hem fet una circular des de l’Ermita de la Victòria, passant per sa penya Roja, Atalaia d’Alcúdia, camí des Coll Baix i finalment tornar a l’Ermita.
Un recorregut sense gaire complicacions, però que ofereix unes vistes espectaculars sobre les badies d’Alcúdia, Pollença i Cap Pinar.
No descriure la ruta, ja que és molt f¡acil i transitada, en tot moment va per camins amples i senders ben marcats per indicatius de fusta. Si que faré una crítica als passamans que es varen instal·lar fa uns anys, actualment en condicions penoses, tirats a terra i podrits, no crec que costi tant mantenir el que es col·loca a la muntanya, dóna una sensació de deixadesa absoluta.
La zona fins a Sa Talaia molt transitada, en canvi el camí per baixar al Coll Baix, tot per nosaltres avui. Destacar les dues cabres que hi ha a dalt de sa talaia que són molt simpàtiques i que ja formen part del paisatge, es veu que s’alimenten dels visitants que pugen al cim.
Hem dinat al costat del Refugi del Coll Baix, dotat amb uns bancs i taules, amb un bon sol, i finalment hem agafat el camí que ens duria al Campament de la Victoria, abans d’arribar hi ha un desviament que et deixa a l’Ermita, que és a on teníem els cotxos.
Ja hem trobat el bar tancat i ens hem dirigit a Alcúdia  a fer el final feliç. Per tant , ruta circular de uns 15 quilometres i un desvivell acumulat de uns 400 metres.
Assistents: Joana, Cati, Pedro i Tomàs.

Mètode MIDE: 2223. Per tant la consideram MITJANA +1

DESVIAMENT A SA PENYA ROJA







ES GENERAL AMB CARA DE POCS AMICS


PAS FORTIFICAT AMB GUARDIANA


SORTIDA PAS FORTIFICAT AMB CADENA DE SEGURETAT

INTERIOR CONSTRUCCIÓ












CANYÓ DE SA PENYA ROJA

Añadir leyenda







PAS DE S'ARITJA







ES GENERAL A SA TALAIA D'ALCÚDIA


BELFEGOR






CALA DES COLL BAIX

RETROSPECTIVA DE SA TALAIA D'ALCÚDIA









POSTA DE SOL DES DE S'ERMITA DE LA VICTORIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada