diumenge, 2 de desembre del 2018

MORRO DE CÚBER PER SA CANALETA DE SOLLERIC, PAS DE SA ROMANA I PAS LLIS


Avui havia preparat una ruta molt exigent i llarga, i encara que hem sortit prest una vegada assolit el morro de Cúber he vist que no podríem completar-la, per tant i com sempre a la muntanya,  ha manat el sentit comú i l’hem acurçada, restant pendent per una propera ocasió el fer-la completa amb més hores de sol.
En tot cas, la ruta d’avui ha estat molt completa i hem passat per uns indrets espectaculars, fent les dues vessants del Torrent d’Almadrà.
Hem deixat els cotxes al petit aparcament del camí que va al refugi de Tossals, en arribar a la cruïlla que duu al refugi i a Alaró, hem agafat cap a ma esquerra passat el torrent, tot d’una a ma dreta ens hem tornat a desviar per anar a cercar Sa Canaleta de Solleric que discorre al costat dels túnels que es feren per passar les tuberes que baixen l’aigua dels embassaments.
Per tant ens hem trobat amb dues obres d’enginyeria, una moderna dels anys 60 i l’altre del segle XVIII, encara que la original fou construïda pels moros. Hem fet tota la part de Sa Canaleta de Solleric, fins arribar a Sa Font del Pi, després hem pujat cap al camí dels túnels. En un moment determinat, hem tornat a baixar al cau del torrent, a on hem berenat.
Una vegada recuperades les forces, hem anat a cercar la sortida cap el Pas de Sa Romana, uns 200 metres abans d’arribar a la presa de l’embassament de Cúber. No ha estat difícil trobar-la, tenia com a referència una gran heura, i cap allà ens hem adreçat. Algunes fites i una paret seca ens marcaven un canvi de sentit, al poc ja hem vist el Pas de Sa Romana, una cornisa, que és l’únic lloc per a on es pot passar a l’altre lloc. El pas no és complicat, si que després hi ha una zona amb una bona timba, precisament na Marga, que avui venia per primera vegada amb el Grup, ha tengut un moment delicat, al quedar aferrada amb les mans i sense tenir clar a on posar els peus, per això estam, per ajudar-nos i sense cap problema l’hem treta del problema.
Hem seguit per amunt, ja sense fites per anar a cercar la carena, per un terreny bastant complicat, amb grimpades a vegades una mica difícils, fins i tot ens hem arribat a separar en dos grups, per més tard trobar-nos de nou ja quasi a la cresta. Na Joana ha patit una mica, ja que una recent lesió a una espatlla, no la deixava fer la força necessària per progressar a les grimpades. Per altra banda, na Xisca i na Marga han tengut la mala sort que aquestes canyetes que surten de les carritxeres, que són com agulles se'ls hi fiquessin dins el nas, a na Xisca li ha produït una petita hemorràgia, són realment molt perilloses, per la boca, nas i ulls.
Una vegada arribats al punt més alt del dia, no al Morro de Cúber, que ja havíem deixat enrere, hem decidit dinar i canviar la ruta. El camí de tornada seria per l’altre costat del torrent d’Almadrà, baixat en primera instància al Coll del Comellar dels Ases, i agafar el sender cap al Pas Llis. Ens hem aturat a veure les restes de l’avioneta que va caure en aquest indret i a la Font d’Enmig, des d'on surt quasi sempre una aigua neta i cristal·lina com el pixum de na Clementina.
Hem seguit per arribar al Pas Llis, a on ja fa temps hi ha unes cadenes de seguretat que permeten passar-lo sense cap problema, de fet crec que aguantarien un tràiler d’en Pol. Ara ja només ens restava arribar al refugi de Tossals i tornar a l’aparcament de Son Ordines a on teníem els cotxes, però de cop i volta, hem sentit un renou de motor, i ha aparegut un helicòpter, que s’ha aturat damunt el cau del torrent, no sabíem que passava, quan en aquest precís moment també pujàvem dos bombers de rescat, ens han comentat que hi havia una persona dins el torrent.
Sembla que simplement s’ha desorientat, l’helicòpter l’ha rescatat i l’ha deixat al refugi que només estava a 20 minuts a peu, coses estranyes i misterioses, pot ser l’home volia pujar a un helicòpter, després l’hem vist ben tranquil parlant amb gent de Protecció Civil. Al manco ens ha quedat clar, que els serveis d’emergència funcionen perfectament, i ja en la meva opinió, que s’haurien de sancionar a les persones que surten a la muntanya i cometen impudències, per que al final segur que aquestes intervencions seran de pagament per a tothom, per això els integrants de Peus de Pork, estam federats.
Avui hem caminat uns 18 qms., hem estat 9 hores en marxa, amb aturades i hem fet un desnivell acumulat de uns 900 mts.
Assistents: Xisca, Marga Monteiro, Joana, Nataly, Pedro, Humberto i Tomàs.
Mètode MIDE: 3444. Per tant la consideram DÍFICIL +3



BOCA PRIMER TÚNEL


CANALETA DE SÓLLERIC







FONT D'ES PI

GUAPAS I GUAPOS


ESCULTURES A L'INTEMPÈRIE



SORTINT DE LES PREGONESES DE LA TERRA


MORRO DE CÚBER VISTA DEL DEL SUD





HEURA ESPECTACULAR



PAS DE SA ROMANA







UNA, GRANDE I LIBRE






CRESTEJANT PEL MORRO DE CÚBER



EMBASSAMENT DE CÚBER

ES GENERAL AL MORRO DE CÚBER








PERILLS DE LA MUNTANYA



GORG BLAU



PEUS DE PORK AL PUNT MÉS ALT D'AVUI


PUIG DE S'ALCADENA

FONT D'ENMIG





NA NATALY AL PAS LLIS




ES GENERAL SUPERANT EL PAS LLIS

RESCAT


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada