dissabte, 19 d’agost del 2023

IBÓN DE L'OBAGA DE BASIBÉ



Hem anat fins Ampriu a 1900 msnm, a on hem deixat el vehicle. Hem agafat el camí que des de l’aparcament surt per l’esquerra, tot d’una ja comença la pujada per la pista que ens duu fins la Collada de Basibé.

Fa uns anys, aquí acabava la pista, actualment un cop iniciam la baixada la pista segueix, és per que fa dos anys hi ha uns remuntadors a n’aquesta vessant que abans no hi eren, una autèntica barrabassada del neoliberalisme que només sap veure la construcció i abomina la natura.

Des del coll de Basibé, a on abans acabava la pista sortia el sender que arriba fins el poble de Castanesa i que dóna nom al barranc que baixa, nosaltres hem baixat pel camí, per remuntar una mica i arribar a l’Ibón de la Obaga de Basibé.

Hem aprofitat per a descansar una mica i berenar, en aquest idíl·lic lloc, el camí de tornada l’hem efectuat pel GR fins el coll i després pel mateix camí d’anada.

En tot el recorregut hem pogut veure una gran quantitat de marmotes.

En definitiva, ruta d’anada i tornada de 10,1 quilometres de distància, amb un desnivell positiu de 450 metres, realitzada en 4 hores i mitja, comptant aturades.

Assistents: Magdalena i Tomàs.

Mètode MIDE: 2223. MODERADA +1


TUCA DE POSOLOBINO
TOZAL DE PORTET
COLLADA DE BASIBÉ
BARRANCO DE CASTANESA
IBÓN DE BASIBÉ
MONSTRUOSITAT A LA MUNTANYA

IBÓN DE LA OBAGA DE BASIBÉ
DES DEL IBÓN DE BASIBÉ. VA PER TU LLUÍS.💙💚💛

PICO DE BASIBÉ
BARRANCO DE AMPRIU I PICO CERLER
PARC NATURAL POSETS-MALADETA

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada