dimecres, 23 d’agost del 2023

CASCADA DE LA ESPIGANTOSA-PUENTE DE TRAMARIUS

Hem deixat el vehicle a l’aparcament de Eriste, des d’on es surt  el sender que puja fins el Puente de Tramarius i segueix per una pista fins l’aparcament de la Espigantosa.

A l’estiu no es pot pujar amb vehicle particular, hi ha un servei de bus que puja fins l’aparcament de la Espigantosa, i nosaltres avui l’hem fet servir, comentar que aquest camí  arriba al Refugi Angel Orús, punt de sortida de grans ascensions com el Posets, per exemple.

Des de l’aparcament hem anat fins la cascada de la Espigantosa, una de les més espectaculars del Pirineu, seguint el sender, hem anat fins una petita desviació que ens duu enmig de la cascada.

Després hem iniciat la baixada, primer per la pista i després ens  hem desviat a la dreta per un caminoi que ens duit fins l'antiga fundició del Freixenal. Hem tornat a la pista pel mateix camí i un tram més abaix hem  sortit a ma dreta per anar fins el Pont de Tramarius, lloc de gran bellesa, a on hi ha alguns gorcs en els que és possible el bany, hem estat aquí una bona estona, nedant i dinant. La tornada fins Eriste l’hem efectuada pel camí de la dreta un cop passat el pont.

En resum, ruta de 7 quilometres lineal, amb un desnivell negatiu de 500 metres, realitzada en dues hores efectives.

Assistents: magdalena i Tomàs.

Mètode MIDE: 2222. FÀCIL +4

CASCADA DE LA ESPIGANTOSA
DES DE LA ESPIGANTOSA. VA PER TU LLUÍS.💓💓💓
FUNDICIÓ DEL FREIXENAL
PUENTE DE TRAMARIUS



DES DEL PUENTE DE TRAMARIUS. VA PER TU LLUÍS 💚💚💚
ARRIANT A ERISTE


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada