dissabte, 7 d’abril del 2018

REFUGI DE LA MONTAÑETA


Avui no he estat segur de poder sortir fins que el dematí he vist que no plovia, ja que les previsions per la zona eren de pluges molt fortes.
En tot cas he sortit ben preparat per si començava a ploure, ho ha fet de forma intermitent, fins i tot una estona de granissada, però no ha molestat massa, en canvi el vent a la part del Refugi era molt fort i gèlid.
La sortida s’ha efectuat del poble de Liri, a 1300 d’altitud, he agafat el camí que duu a l’Ermita de Puy i al barranco Gordo, al qual he arribat ens uns 20 minuts, passant per un preciós pont de pedra, que està en perfectes condicions, el torrent anava ben carregat d’aigua.
La pujada ha estat en tot moment just devora el torrent, agafant alçada ben aviat, he arribat a unes planes a on hi ha situades unes “bordas”, construccions que a Aragó es destinaven al animals i a estades ocasionals dels humans que conreaven aquestes contrades.
He travessat el torrent per, en forta pujada anar a cercar una caseta que sembla és utilitzada pels pastors estava tancada, he agafat una pista per anar al Refugi de la Montañeta, però m’he trobat una pendent plena de neu, com era molt pronunciada , m’he estimat tornar a baixar a la caseta i anar per l’altre costat del barranc, a on he arribat a la fi al Refugi de la Montañeta, que està auns 1900 mts d'altitud. Feia un vent gèlig i plovia, al estar tancat no he pogut entrar i m’he anat ja cap a baix, ja que la progressió era molt complicada per la neu, el vent i la pluja.
He vist que hi havia una altra caseta, que semblava un petit Refugi i també l’he anat a visitar, per si podia estar dedins i pegar una mossegada, la caseta estava en runes i plena de gel. Finalment he tornat a la primera de les casetes i quan em disposava a dinar, m’he adonat que m’havia deixat el dinar a la casa!!!!
La baixada ha estat rapidíssima, ja que la pendent era molt bona de baixar al ser d’herba llisa i sense pedres, he passat per les “bordas”  i per la vora del torrent altre vegada , per finalment tornar al mateix camí de pujada, deixant l’ermita del Puy a ma dreta.
El desnivell acumulat ha estat de uns 700 metres.
Assistents: Tomàs.
Mètode MIDE: 2223. La consideram mitjana +0.

                                                               https://www.facebook.com/groups/peusdepork/



























































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada