dimecres, 24 d’abril del 2019

SA REGANA PEL COLL DES PUIG


Com deia una vella dita mallorquina”Dimecres, es cul me llepes”, idò enlloc de dedicar-nos a les arts del “tejemaneje” hem decidit sortir a fer una ruta per la zona de Monnàber.
Hem deixat els vehicles  just a la boca del túnel de la part de Sóller, lloc a on hi ha un mirador i sempre s’hi atura molta gent a badocar. Des del mateix lloc de l’aparcament, hem iniciat la pujada, passant en primera instància pel costat de les xarxes metàl·liques que impedeixen que les pedres que cauen dels penya-segats vagin a la carretera.
Per davall la cinglera hem anat avançant, fins arribar a una canal que ens sortia per la dreta, i que encara que és molt vertical, no presenta cap perillositat, si es va amb precaució.
Aquesta canal ens ha deixat uns metres a baix del Coll des Puig, que amb unes grimpades fàcils ha estat assolit. Es pot dir que és el lloc que quan fas la Serra de Son Torrella ve després de fer el segon rappel.
Des del Coll hem seguit per anar a visitar el petit refugi de Sa Regana, que aprofita una balma, i que està tancat amb una paret, porta i finestra, actualment en males condicions, brut, però com feia un vent fred, ens ha anat bé per berenar una mica de un mil fulles de tonyina, plàtans, donetes de xocolatí i fruits secs.
Hem prosseguit la marxa cap a Sa Regana, passant per la cresta, i realitzant el delicat pas que hi ha una mica abans d’arribar al Coll que dóna a la carretera que puja al Puig Major. Des de dilatar més, hem baixat per la Coma de n’Arbona, un lloc molt visitat però que ens sembla esplèndid, amb les seves cases de neu i camí de ferradura.
Ha estat curiós veure com una ovella belava desesperadament, no sabíem que li passava, fins que un peteco ha aparegut de baix també belant i tot s’ha tranquil·litzat.
Per tant, ruta curta, però intensa, amb un desnivell de uns 400 metres, circular i realitzada en poc menys de 4 hores comptant l’aturada del berenar.
Assistents: Manolo i Tomàs.
Mètode MIDE: 3443. Per tant la consideram DIFÍCIL +2



SORTIDA DAMUNT LA BOCA DEL TÚNEL DE MONNÀBER




CANAL DE PUJADA




SORTINT DE LA CANAL




PENYAL DES MIGDIA


PUIG DE BÀLITX



LLOC DEL RAPPEL DE LA SERRA DE SON TORRELLA



EMBASSAMENT DE CÚBER AL FONS

SERRA DE SON TORRELLA


SA REGANA EN PRIMERA LÍNIA



REFUGI DE SA REGANA

DETALL INTERIOR REFUGI PER EVACUAR AIGUA


TRAM FINAL SERRA DE SON TORRELLA

BASE MILITAR DES DE SA REGANA


A LA CIMA DE SA REGANA




PENYAL DES MIGDIA





EL BOC DES MOLINAR AL PAS FINAL



COLL DE N'ARBONA


ES PETIT S'HAVIA PERDUT

DETALL INTERIOR CASA DE NEU

MONUMENTAL HEURA VISTA DES DE LA CASA DE NEU


BASSI ANTIC DE LA FONT

 FOTOS CEDIDES PER EN MANOLO























3 comentaris:

  1. Pregunta: Aquesta foto de cova amb trastos, que poses abans de la imatge del refugi (ahir vaig esser), per on queda en realitat? M'interessa anar-la a veure. Pots donar-me la ubicació?
    Gràcies, salutacions, J. A. Encinas.

    ResponElimina
  2. Hola, he revisat la ruta i em sap molt de greu, però no et puc dir exactament a on és. Ja fa més de tres anys que la vaig fer i precisament per les fotos si que ha d'estar molt a prop del petit refugi, però no puc recordar a on. Salutacions !!

    ResponElimina
  3. Gracies per l'informació. Salutacions, J. A. Encinas S.

    ResponElimina