dissabte, 25 d’agost del 2018

ELS CASTELLOTS (SES MAMELLES) I CLOTS BALLADORS

La sortida d’avui per una de les zones més inhòspites d’Escorca, situada entre el nu de sa corbata i el Torrent de Pareis.
Feia temps que tenia ganes de pujar aquests dos cims, que es veuen com a dues mamelles quasi idèntiques des de tota la zona del Puig Major, i sa Serra de Na Rius. Agafen el sobrenom de “ses Mamelles”, precisament, la més alta només supera en tres metres la més baixa, imperceptible pràcticament a l’ull humà.
He deixat el cotxo a l’aparcament del nu de sa corbata, hi havia poca gent a primera hora, encara que un jove m’ha demanat si podia canviar el cotxo de lloc, per si tenien que aparcar autocars, vaja collonada, en tornar el lloc estava farcit de cotxos, em dóna la sensació de una voluntat de voler putejar als excursionistes, som una mica malpensat.
He partit cap el primer castellot, el més a prop del nu de sa corbata, en mitja hora he estat a dalt, per la directa, he vist poques fites. He baixat per l’altre costat en direcció al segon, s’ha de baixar a un coll que hi ha una paret seca que va de banda a banda.
Sense arribar a la paret, aquest cop si he vist unes fites i les típiques fletxetes vermelles den Torrens Torres, el terreny complicat, escarpat i a la vegada molt entretingut. Una vegada a dalt, també he baixat pel costat oposat, en direcció als clots, en primera instancia els clots Balladors i més enrere els clots d’Infern.
Avui i amb motiu d’acabar no massa tard, pel tema de les “calores  veraniegas”, m’he adreçat als primers clots, els Balladors, en realitat són dolines, amb molta vegetació, si et fiques a dins costa molt caminar, els brucs són de una gran alçada, quedes a dins com una cuca molla, no et veuen ni el capell.
He pujat uns dels cinglets que hi ha entre dos dels clots i des d’allà  he pogut veure molt bé les parets verticals del Torrent de Pareix, els castellots quedaven amunt en la seva visió des del nord.
Des d’aquí he cercat un camí que es veu que baixa al torrent pel pas de s’Argolla i que sortia del nu, l’he seguit per tancar el cercle en poc menys de 4 hores.
A aquesta excursió convé no fer-la amb xancletes, millor dur calçons llargs, guants de jardiner, posar-hi molta intuïció i no dur bastons, només molestarien, quasi  s’utilitzen més les mans que les cames. per altra banda m'agradaria comentar el fet que jo no utilitz ni GPS, ni Tracks, ni tecnologies, duc simplement un mapa d'Alpina i el mòbil per les urgències, crec que a la muntanya se l'ha de descobrir per hom mateix, la intuïció, i saber llegir el que et diu és molt important, si vas amb un mòbil a la mà, estàs enviant a la merda una bona part de la filosofia muntanyera.
Recorregut exigent, pot ser per això només he tengut la companyia de les cabres i no he vist cap humà fins que he tornat al cotxo.
Assistents: Tomàs.
Mètode MIDE: 3443. Per tant la consideram DIFÍCIL +2

PRIMER CASTELLOT



CIM PRIMER CASTELLOT I SEGON CASTELLOT AL FONS

PUIG MAJOR ENNIGULAT

NU DE SA CORBATA

IMPRESIONANT TRAÇAT DE LA CARRETERA DE SA CALOBRA


SEGON CASTELLOT

COLL ENTRE ELS CASTELLOTS





CIM SEGON CASTELLOT, MORRO DE SA VACA AL FONS




TORRE DE SA CALOBRA

TORRE DE SA MOLA DE TUENT



CLOTS D'INFERN

CLOTS BALLADORS






QUARTER DE CARABINERS I PUIG ROIG



TORRENT DE PAREIS





CASTELLOTS VISST DES DELS CLOTS



TORRENT DE PAREIS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada