divendres, 3 d’agost del 2018

EMBASSAMENT DE MEDIANO-COSCOJUELA

La sortida d’avui ha estat realitzada amb piragües a l’embassament de Mediano, les embarcacions han estat proporcionades per l’empresa “Rios del Pirineo”, la qual sempre ens subministra tot els materials per fer activitats d’aigua.
Hem sortit de l’embarcador situat davant el poble enfonsat de Mediano, del qual actualment amb el nivell de l’aigua tal com està només es pot veure el campanar de l’església.  
Avui la nostra ruta bàsicament ha estat dirigida a visitar el poble de Coscojuela, que tenia abans dues parts i que una també va quedar parcialment submergida per les aigües del pantà.
Per tant ens hem dirigit cap una península per donar-li tota la volta, una vegada li hem donat ja hem vist el campanar de l’ermita de Coscojuela, avui no estava submergida, hem pogut entrar a peu pla i visitar les instal·lacions religioses, es veu clarament la marca de l’aigua quan el pantà està ple i que només deixa a l’aire part de la cúpula.
Alguns de nosaltres hem botat des dels murs de contenció que aguantaven l’ermita, per prendre un bany, seguidament hem agafat les piragües per continuar la nostra travessa, cap a l’altre costat de l’embassament a on havíem vist un ramat de vaques.
Hem deixat les piragües a una espècie de platja, ens hem tornat donar un bany i hem dinat. Quan tornàvem l’anècdota ja estat que hem vist una ànnera i uns 10 ànnerots que la seguien, formant una piràmide dins l’aigua, quan ens han tingut a prop l’ànnera ha començat a prendre una mica el vol, els ànnerots l’han seguida com han pogut, però un ha quedat tot sol, l’hem intentat conduir cap a sa mare, emperò no acabàvem de veure clar que ell entengués les nostres maniobres  finalment l’hem deixat, suposam que finalment ha pogut retrobar la família.
Per acabar hem visitat la torre de l’església del poble Mediano, avui no es podia entrar amb les piragües a dins, ja que l’aigua estava per baix del nivell de les finestres.
Hem acabat la volta al mateix lloc després de quasi sis hores de navegació.
Assistents: Marta, Magdalena, Lluís i Tomàs.






ENMIG LA PENYA MONTAÑESA I AL FONS PARC NACIONAL DE ORDESA

ES GENERAL









RUNES DE COSCOJUELA









INTERIOR ERMITA


CAMPANAR













LA DEESA DIRIGINT  ELS DEIXEBLES












































PIC-NIC









CAMPANAR ESGLÈSIA MEDIANO











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada