diumenge, 5 d’agost del 2018

PICO CERLER

El Pico Cerler és el que dóna nom a l’estació d'esquí homònima, també el poble es diu Cerler i segons anuncia en un cartell és el més alt de tot Aragó, encara que jo tenc els meus dubtes d’aquesta afirmació.
Per anar al Pico Cerler, arribam en cotxo a Ampriu, actualment és una de les zones a on surten telesillas pels esquiadors, està situat a 1910 msnm. I és un lloc de sortida de molts de cims que envolten l’estació d’esquí.
Des d’Ampriu, agafam una pista ample, que ens durà fins la Colladeta del Gallinero, des d’aquesta Colladeta es pot anar a diversos llocs, indicats clarament amb els senyals que també utilitzen els esquiadors i altres indicacions per excursionistes, nosaltres agafam una pista molt ample que va fins el final del telesilla que surt des d’Ampriu, una vegada situats en aquest lloc tenim mitja hora per caminar fins el cim, situat a 2407 msnm.
Passam per una altra colladeta i finalment feim una enorme rosseguera per arribar a dalt, les pedres en aquest cas  són les típiques del pirineu, planes, de pissarra, a dalt, enguany hi ha mosques, però no com l’altre vegada que vàrem pujar que hi havia una invasió, fins i tot hi havia gent que plorava.
La baixada, la fem per la directa des de la darrera colladeta, tancant així el cercle fins la sortida. Tot en menys de tres hores i un desnivell acumulat de quasi 600 metres.
Assistents: Francisca, Alberto, Lluís i Tomàs.

Mètode MIDE: 1222. Per tant la consideram FÀCIL +3

AMPRIU



COLLADETA DEL GALLINERO







PICO CERLER






CIM PICO CERLER































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada