TRADUCTOR


Cala Sant Vicenç-Port de Pollença

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT

En aquest Blog, hom trobarà una mostra de les millors fotos de cada sortida que faig a la muntanya i/o a espais naturals i en ocasions una lleugera descripció dels fets.

No hi ha grans descripcions de rutes, ni mapes, ni consells, tot és pur entreteniment.

Es poden veure les fotos clickant sobre qualsevol d'elles, s'obre un desplegable i tot seguit, hom pot visualitzar-les a totes en format gran i seguides.

Hi ha traductor de tot el Blog i cerques per arxiu, de llocs, cercador i cronològic.

Hom es pot fer seguidor i rebrà en el seu correu les futures entrades.

Els textos qua acompanyen les fotos, poden ser reals o imaginaris, tot és relatiu i depén de com es vulgui entendre.

No hi ha pedagogia aquí, això ho deix pels entesos, jo no som més que un becari dels camins, un humanista eventual, un captador d'imatges i moments.

Els llocs visitats són bàsicament la Illa de Mallorca i els Pirineus, encara que es poden trobar altres indrets.

Mai les imatges, fan honor a la realitat de la muntanya, només serveixen de referència per si hom vol tenir una lleugera idea del que trobarà si visita un lloc mostrat en aquest Blog.

Són milers les hores dedicades i milers els quilometres recorreguts. Tot el material és propi, excepte algunes imatges que en algunes ocasions em cedeixen els meus acompanyants de forma desinteressada.

Totes les rutes d'aquest Blog estan realitzades sense utilitzar ni Track's ni GPS's, ni cap altra mitjan tècnic o digital. L'ús de mapa i en algunes ocasions indicacions que trob de persones que han fet les rutes són les eines emprades.

Salut i República !!


Tramuntana

dilluns, 24 de setembre de 2018

PICO DE ALBA


La ruta d’avui s’ha desenvolupat en el Parc natural Posets-Maladeta, que ostenta la màxima concentració de cims superiors a 3000 mts. del Pirineu.
He anat fins La Besurta amb el cotxo, a partir del 11 de setembre s’hi pot passar, tot l’estiu només estan autoritzats el autobusos, en bon dilluns no hi havia massa cotxes a l’aparcament.
He agafat el camí que va a Aigualluts i al cap de uns deu minuts m’he desviat cap al Refugi de la Renclusa, és el mateix camí que puja a la via més utilitzada per pujar a l’Aneto.
En arribar al refugi, he creuat el riu, deixant el GR, que arriba al refugi de cap de Llauset, el camí al costat del riuet es pot fer per ambdós costats, fins que en pujada s’arriba a l’Ibón de Paderna.
A parir de l’Ibón de Paderna, comença el caos, unes roques de dimensions descomunals, es posen enmig del camí, s’han d’anar passant per damunt, com una cabra loca, ben alerta a no fotre dins un forat entre les roques.
Passat el caos, comença la gran pujada a vegades per sender, a vegades damunt roques, es va guanyant desnivell, i es van visionant tot una sèrie de cims, en primer lloc el Pico de Paderna, després la Tuca Blanca de Paderna, i al costat invers el massís de la Maladeta, el Pico Mir i el Pico Sayo.
Alguns “neveros” que en cap moment m’han impedit poder pujar sense usar crampons, és veritat que no he trobat el pas a la primera, m’he desviat massa cap el cim, he tornat enrere hi he agafat una de les terrasses que donen accés al coll, possiblement el moment més delicat de la ruta, quan he arribat a dalt, he seguit per la cresta, trobant alguns passis delicats, ja  que en els costats hi havia el buit, he arribat a dalt i he vist que el cim encara requeria de un darrer esforç final, per una cresta força delicada, he deixat la motxilla i he fet el cim, tornant a l’avantcim per menjar una mica de fruita i un combinat de fruits secs.
Estava una mica mosquejat per la dificultat que ge tengut en arribar a dalt, ja sabem que sempre és més delicat baixar que pujar, però he trobar una via molt fàcil, que m’ha deixat al coll sense problema, és veritat que una altra vegada el tram per baixar fins el roquedal, ha estat complicat, una altra terrassa molt empinada i amb poques preses.
Finalment he agafat el sender bo de baixada i aquí ha estat quan he vist a al primera  persona del dia, un caminador solitari com jo, amb el que hem creuat unes paraules de cortesia. És una gran sort l’obsessió per pujar certs cims com l’Aneto, que deixen a la gran majoria de pujades orfes de personal, amb el gran avantatge que això suposa pels caminadors que no volem masses.
La baixada molt divertida, botant de roca en Roca i tir per que me toca, fins que he arribat a l’Ibón de Paderna, a on he fet una aturada tècnica, ja només em restava el camí passant per la Renclusa i arribar a la Besurta.
En total han estat quasi 8 hores amb un desnivell acumulat de uns 1300 mts, assolint l'alçada de 3118 mts.
Assistent: Tomàs.
Mètode MIDE: 3444. Per tant la consideram DIFÍCIL +3CUCA MOLLA
REFUGI DE LA RENCLUSAIBÒN DE PADERNA


FANTÀSTIC


TUCA BLANCA DE PADERNA


PICO DE ALBA
PICO SALVAGUARDIA I PORTILLÓN DE BENASQUE AL FONS
DIENTE DE ALBA I MUELA DE ALBA


CANAL DE PUJADA

CANAL DE PUJADA DES DE DALT 


VISTA SUPERIOR DEL PICO DE PADERNA

IBÓN DE CREGÜEÑA, ARAGÜELLS I AL FONS PICO VALLIBIERNA I CULEBRES


IBONES DE ALBA

ES GENERAL AL CIM DE L'ALBA


VIVAC AL CIM DE L'ALBA

VISTA SUPERIOR TUCA BLANCA DE PADERNA


VISTA DE L'ALBA DES DEL COLLET

CANAL DE BAIXADA


GENDARME DE ALBAVISTA ENRERA

VISTA ENDAVANT

TUCA BLANCA DE PADERNA, VISTA LATERALEL CAOS


EL VALL

ANNEROTSES GENERAL A L'IBÓN DE PADERNAPICO DE LA RENCLUSA

AL FONS DEL VALL, LA BESURTA
Cap comentari:

Publica un comentari

VISITES

EXCURSIONS MÉS VISITADES

Arxiu del blog

M.I.D.E.

El mètode MIDE (Mètode de Informació d’Excursions), utilitza quatre paràmetres:

1/ Severitat del Medi.

2/ Orientació en l’Itinerari.

3/ Dificultat en el desplaçament.

4/ Quantitat d’esforç.

Cada un d’aquests paràmetres s’avalua entre i 1 i 5 punts, depenent de la dificultat, essent 1 el més fàcil i 5 el més difícil. Per tant una excursió donarà una suma en els seus quatre paràmetres de entre 4 i 20 punts totals. Seguint aquesta pauta, depenent de la suma dels punts totals i per fer més fàcil la comprensió en un simple cop d’ull he fet la següent llista de dificultat:

04 : MOLT FÀCIL

05 A 08 : FÀCIL

09 A 12 : MITJANA

13 A 16 : DIFÍCIL

17 A 20 : MOLT DIFÍCIL

Per facilitar encara més la comprensió, he afegit el terme “Plus” o “+”, per exemple si una suma 09 punts (2223) seria Mitjana +1, en canvi si sumés 12 punts (2343) també seria Mitjana, però +4.

L’amo d’es Psiquiàtrik.


SEGUIDORS