dimarts, 25 de setembre del 2018

DE L'EMBASSAMENT DE CAVALLERS AL REFUGI VENTOLA I CALVELL


Després de uns dies pels Pirineus, avui he fet la darrere sortida, però ja no volia fer una gran pujada, les cames es ressenten de tant de desnivell i he canviat una mica el registre, he anat fins el  Vall de Boi, a una mica més de una hora en cotxo de Ramastué, per anar fins a Caldes de Boi, a uns quatre quilometres hi ha la presa de Cavallers, just a la seva base a 1750 msnm. he aparcat el cotxo.
Ens pocs minuts pugés damunt la presa, a ma dreta s’agafa un sender que el va vorejant fins el final, un passeig molt agradable sense desnivells, Quan ja s’ha acabat l’embassament si que comença la pujada, còmode i molt fen fitada amb uns bastons de fusta amb la part de dalt pintada de groc, no té pèrdua, poc a poc s’agafa alçada, en un prat preciós, farcit de vaques, uns exemplars esplèndids, mansos, i que no donen cap problema de pas, al final de un enorme prat pel qual passen alguns rierols, es va pujant per unes plataformes de roques, el sender a vegades dur una mica d’herba i de terra, però la majoria és roca.
La tendència és anar cap a la dreta, fins que un indicador ens indica que el refugi està a 30 minuts, poc temps després es comença a veure a la dreta el magnífic Estany Negre, en forma de peix.
La pujada contínua a anant per l’esquerra de l’Estany i al poc ja es veu el refugi, situat a 2221 mts. que actualment està en obres, sembla hi afegeixen una part nova, d’aquestes modernes, eficients energèticament. He passat una mica el refugi per anar a veure l’Estany de Colieta, petites, però simpàtic, al fons s’intueix el tercer estany, però ja no hi he arribat.
Al refugi, converses típiques de muntanya, una al·lota que mirava el mòbil dient que en la muntanya no el mira mai, un individu que es passava aigua neta, dient que també no ho solia fer mai, el ca del refugi els mirava i es General deixant constància de la seva presència.
La tornada l’he efectuada pel mateix camí, amb l’agradable sorpresa de la visió de una marmota, es veu que encara no fa fred. En arribar a la presa he vist uns joves que feien escalada, sempre m’escarrufa molt, veure gent penjada en una paret, però si els hi agrada, endavant.
He estat un poc menys de 5 hores, comptant les aturades, amb un desnivell de uns 500 mts.  Aquesta excursió, apta per a tots el públics, sense passos complicats, ben fitada, és molt recomanable.
Assistent: Tomàs.
Mètode MIDE: 2223. Per tant la consideram MODERADA +1

PRESA DE CAVALLERS







EMBASSAMENT DE CAVALLERS




MOLTES VAQUES











REFUGI DE VENTOLA I CALVELL 


FLORS I EXCREMENTS

ESTANY NEGRE

ESTANY DE COLIETA



PICS DE COMALESPADA






ES GENERAL



PART MODERNA DEL REFUGI, EN CONSTRUCCIÓ


BASTONS QUE INDIQUEN TOT EL CAMÍ



IN MEMORIAM DE UN MONTANYER MORT EN EL BESIBERRI DURANT UN GRAN TEMPORAL DE NEU

VAQUES REUNIDES

VISTA EMBASSAMENT CAVALLERS SENSE SOL


MARMOTA





ESCALADOR

VALL DE BOI DES DE LA PRESA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada