TRADUCTOR


Cala Sant Vicenç-Port de Pollença

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT

En aquest Blog, hom trobarà una mostra de les millors fotos de cada sortida que faig a la muntanya i/o a espais naturals i en ocasions una lleugera descripció dels fets.

No hi ha grans descripcions de rutes, ni mapes, ni consells, tot és pur entreteniment.

Es poden veure les fotos clickant sobre qualsevol d'elles, s'obre un desplegable i tot seguit, hom pot visualitzar-les a totes en format gran i seguides.

Hi ha traductor de tot el Blog i cerques per arxiu, de llocs, cercador i cronològic.

Hom es pot fer seguidor i rebrà en el seu correu les futures entrades.

Els textos qua acompanyen les fotos, poden ser reals o imaginaris, tot és relatiu i depén de com es vulgui entendre.

No hi ha pedagogia aquí, això ho deix pels entesos, jo no som més que un becari dels camins, un humanista eventual, un captador d'imatges i moments.

Els llocs visitats són bàsicament la Illa de Mallorca i els Pirineus, encara que es poden trobar altres indrets.

Mai les imatges, fan honor a la realitat de la muntanya, només serveixen de referència per si hom vol tenir una lleugera idea del que trobarà si visita un lloc mostrat en aquest Blog.

Són milers les hores dedicades i milers els quilometres recorreguts. Tot el material és propi, excepte algunes imatges que en algunes ocasions em cedeixen els meus acompanyants de forma desinteressada.

Totes les rutes d'aquest Blog estan realitzades sense utilitzar ni Track's ni GPS's, ni cap altra mitjan tècnic o digital. L'ús de mapa i en algunes ocasions indicacions que trob de persones que han fet les rutes són les eines emprades.

Salut i República !!


Tramuntana

dimarts, 25 de setembre de 2018

DE L'EMBASSAMENT DE CAVALLERS AL REFUGI VENTOLA I CALVELL


Després de uns dies pels Pirineus, avui he fet la darrere sortida, però ja no volia fer una gran pujada, les cames es ressenten de tant de desnivell i he canviat una mica el registre, he anat fins el  Vall de Boi, a una mica més de una hora en cotxo de Ramastué, per anar fins a Caldes de Boi, a uns quatre quilometres hi ha la presa de Cavallers, just a la seva base a 1750 msnm. he aparcat el cotxo.
Ens pocs minuts pugés damunt la presa, a ma dreta s’agafa un sender que el va vorejant fins el final, un passeig molt agradable sense desnivells, Quan ja s’ha acabat l’embassament si que comença la pujada, còmode i molt fen fitada amb uns bastons de fusta amb la part de dalt pintada de groc, no té pèrdua, poc a poc s’agafa alçada, en un prat preciós, farcit de vaques, uns exemplars esplèndids, mansos, i que no donen cap problema de pas, al final de un enorme prat pel qual passen alguns rierols, es va pujant per unes plataformes de roques, el sender a vegades dur una mica d’herba i de terra, però la majoria és roca.
La tendència és anar cap a la dreta, fins que un indicador ens indica que el refugi està a 30 minuts, poc temps després es comença a veure a la dreta el magnífic Estany Negre, en forma de peix.
La pujada contínua a anant per l’esquerra de l’Estany i al poc ja es veu el refugi, situat a 2221 mts. que actualment està en obres, sembla hi afegeixen una part nova, d’aquestes modernes, eficients energèticament. He passat una mica el refugi per anar a veure l’Estany de Colieta, petites, però simpàtic, al fons s’intueix el tercer estany, però ja no hi he arribat.
Al refugi, converses típiques de muntanya, una al·lota que mirava el mòbil dient que en la muntanya no el mira mai, un individu que es passava aigua neta, dient que també no ho solia fer mai, el ca del refugi els mirava i es General deixant constància de la seva presència.
La tornada l’he efectuada pel mateix camí, amb l’agradable sorpresa de la visió de una marmota, es veu que encara no fa fred. En arribar a la presa he vist uns joves que feien escalada, sempre m’escarrufa molt, veure gent penjada en una paret, però si els hi agrada, endavant.
He estat un poc menys de 5 hores, comptant les aturades, amb un desnivell de uns 500 mts.  Aquesta excursió, apta per a tots el públics, sense passos complicats, ben fitada, és molt recomanable.
Assistent: Tomàs.
Mètode MIDE: 2223. Per tant la consideram MODERADA +1

PRESA DE CAVALLERSEMBASSAMENT DE CAVALLERS
MOLTES VAQUESREFUGI DE VENTOLA I CALVELL 


FLORS I EXCREMENTS

ESTANY NEGRE

ESTANY DE COLIETAPICS DE COMALESPADA


ES GENERALPART MODERNA DEL REFUGI, EN CONSTRUCCIÓ


BASTONS QUE INDIQUEN TOT EL CAMÍIN MEMORIAM DE UN MONTANYER MORT EN EL BESIBERRI DURANT UN GRAN TEMPORAL DE NEU

VAQUES REUNIDES

VISTA EMBASSAMENT CAVALLERS SENSE SOL


MARMOTA

ESCALADOR

VALL DE BOI DES DE LA PRESA


Cap comentari:

Publica un comentari

VISITES

EXCURSIONS MÉS VISITADES

Arxiu del blog

M.I.D.E.

El mètode MIDE (Mètode de Informació d’Excursions), utilitza quatre paràmetres:

1/ Severitat del Medi.

2/ Orientació en l’Itinerari.

3/ Dificultat en el desplaçament.

4/ Quantitat d’esforç.

Cada un d’aquests paràmetres s’avalua entre i 1 i 5 punts, depenent de la dificultat, essent 1 el més fàcil i 5 el més difícil. Per tant una excursió donarà una suma en els seus quatre paràmetres de entre 4 i 20 punts totals. Seguint aquesta pauta, depenent de la suma dels punts totals i per fer més fàcil la comprensió en un simple cop d’ull he fet la següent llista de dificultat:

04 : MOLT FÀCIL

05 A 08 : FÀCIL

09 A 12 : MITJANA

13 A 16 : DIFÍCIL

17 A 20 : MOLT DIFÍCIL

Per facilitar encara més la comprensió, he afegit el terme “Plus” o “+”, per exemple si una suma 09 punts (2223) seria Mitjana +1, en canvi si sumés 12 punts (2343) també seria Mitjana, però +4.

L’amo d’es Psiquiàtrik.


SEGUIDORS