TRADUCTOR


Cala Sant Vicenç-Port de Pollença

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT

En aquest Blog, hom trobarà una mostra de les millors fotos de cada sortida que faig a la muntanya i/o a espais naturals i en ocasions una lleugera descripció dels fets.

No hi ha grans descripcions de rutes, ni mapes, ni consells, tot és pur entreteniment.

Es poden veure les fotos clickant sobre qualsevol d'elles, s'obre un desplegable i tot seguit, hom pot visualitzar-les a totes en format gran i seguides.

Hi ha traductor de tot el Blog i cerques per arxiu, de llocs, cercador i cronològic.

Hom es pot fer seguidor i rebrà en el seu correu les futures entrades.

Els textos qua acompanyen les fotos, poden ser reals o imaginaris, tot és relatiu i depén de com es vulgui entendre.

No hi ha pedagogia aquí, això ho deix pels entesos, jo no som més que un becari dels camins, un humanista eventual, un captador d'imatges i moments.

Els llocs visitats són bàsicament la Illa de Mallorca i els Pirineus, encara que es poden trobar altres indrets.

Mai les imatges, fan honor a la realitat de la muntanya, només serveixen de referència per si hom vol tenir una lleugera idea del que trobarà si visita un lloc mostrat en aquest Blog.

Són milers les hores dedicades i milers els quilometres recorreguts. Tot el material és propi, excepte algunes imatges que en algunes ocasions em cedeixen els meus acompanyants de forma desinteressada.

Totes les rutes d'aquest Blog estan realitzades sense utilitzar ni Track's ni GPS's, ni cap altra mitjan tècnic o digital. L'ús de mapa i en algunes ocasions indicacions que trob de persones que han fet les rutes són les eines emprades.

Salut i República !!


Tramuntana

dissabte, 22 de setembre de 2018

TUSSE DE REMUÑE/PICO RABADÁ


La ruta d’avui ha començat a la carretera que hi ha per damunt de Llanos de Hospital i que no té sortida, en aquesta carretera es pot accedir al vall de Lliterola, al Vall de Remuñe i al Puerto de la Glera. Deix el cotxo a prop del cartell que indica el call de Remuñe, a1800 msnm.
He sortit quasi en fosca negra, però ben aviat s’ha fet de dia, la pujada en principi és entre arbres, al costat del torrent i al cap de una hora més o manco es deixa a ma esquerra una palanca que passa al altra costat del torrent i que accedeix als Ibons de Remuñe.
He seguit pel cau del torrent i ja he divisat la Forca de Remuñe, que avui m’acompanyaria quasi tota la ruta, servint de referència, amb una forma mol especial, amb un xap al centre i que és com un vigilant de tot el vall, un far de pedra.
Hi ha un moment que s¡arriba a una zona humida, plana, que presenta una forta pujada, directa cap a la Tusse, però que és molt complicada, amb neveros i un desnivell molt fort, per tant la pujada es fa a ma esquerra per un immens pedregal, un caos de pedres enorme, pel qual es pot pujat per diferents llocs, encara que hi ha unes fites i marques vermelles que t¡ajuden a escollir el millor camí.
Es tracta d’anar a passar per darrera el vigilant, la Forca de Remuñe, es va deixant a ma esquerra la Tuca de Remuñe, i al cap de una bona estona, es comença a veure el gran Ibón Blanco de Literola, que està als peus de l’immens Perdiguero.
Ara estracta de sercar el millor camí, entre l’Ibón i la Forca, continuem en un caos de pedres, amb algunes grimpades que finalment van a cercar la part més alta per en uns pocs minuts assolir el cim de la Tusse de Remuñe de 3038 mts., al cim m’he trobat amb uns catalans que volien pujar també el Perdiguero.
Des del cim i en un quart d’hora es pot assolir el Picó Rabadá, de 3036 mts., per una cresta, que per a mi ha estat molt complicada, ja que tenia el buit a cada costat, i l’he feta en la seva major part assegut, grapant com un moixet, el vertigen té aquestes coses, però vaig fent el que puc, a pocs metres hi ha un altre 3000, el Pico Navarro, que ningú sol assolir tan fàcilment ja que té un pas de nivell III, bastant complicat.
He tornat al cim de la Tusse, a on hi havia un vivac preparat i he estat una bona estona allà, avui les vistes eren netes, impressionants.
Com he esmentat abans hi ha una baixada directa, però amb neu i amb forta pendent, no l’he feta, quan vaig tot sol, sempre intent no fer certes coses, per precaució. Per tant he anat baixant més o manco pel mateix camí de pujada, fen algunes variacions, sobretot quan he arribat a l’alçada dels Ibons de Remuñe, he deixat el camí per la meva dreta, en pujada a cercar les depressions que dormen els Ibons, el més petit estava eixut, en canvi el gran estava esplendorós.
Ara ja sí, he cercat el camí que em duria altra vegada al costat del torrent, i fins a baix.
En total han estat 10 hores i quart amb un desnivell acumulat de uns 1400 mtrs. M’he cansat molt avui, no sé si pesen els anys, els quilos, o les marxes, però he acabat rebentat. M’he aturat al bar La Cumbre de Benasque a on he buidat la màquina de la cervesa, avui he perdut devers quatre quilos, no són bromes.
Assistent: Tomàs.
Mètode MIDE: 3444. Per tant la consideram DIFÍCIL +3


HOTEL DE LLANOS DE HOSPITAL
FORCA DE REMUÑE

IBONET DELS ARENALS


TUCA DE REMUÑE, VISIÓ POSTERIOR.

IBÓN BLANCO DE LITEROLA. PERDIGUERO.


PICOS BOUM I MALL BARRAT


PICO I IBÓN DE MALPAS


TUSSE DE REMUÑE I PICO RABADADARRER TRAM A LA TUSSE


IBÓN BLANCO DE LITEROLA I PERDIGUERO DES DE LA TUSSE

ES GENERAL AL CIM DE LA TUSSE

CRESTA AL PICO RABADAPICO RABADA

VIVAC ENTRE ELS DOS CIMS
BAIXADA DIRECTA A LA VALL

ES GENERAL AL CIM DEL PICO RABADALA TUSSE VISTA DES DEL PICO RABADA

PICOS DE  CRABIOULESRABADA, NAVARRO I MALPAS


MALDITOS AL FONDO AMB L'ANETO

VISTA LATERAL FORCA DE REMUÑE


VISTA ALTRA LATERAL FORCA DE REMUÑE

PICO DE REMUÑERETROSPECTUVA DELS CIMS ASSOLITSIBÓN DE REMUÑE


Cap comentari:

Publica un comentari

VISITES

EXCURSIONS MÉS VISITADES

Arxiu del blog

M.I.D.E.

El mètode MIDE (Mètode de Informació d’Excursions), utilitza quatre paràmetres:

1/ Severitat del Medi.

2/ Orientació en l’Itinerari.

3/ Dificultat en el desplaçament.

4/ Quantitat d’esforç.

Cada un d’aquests paràmetres s’avalua entre i 1 i 5 punts, depenent de la dificultat, essent 1 el més fàcil i 5 el més difícil. Per tant una excursió donarà una suma en els seus quatre paràmetres de entre 4 i 20 punts totals. Seguint aquesta pauta, depenent de la suma dels punts totals i per fer més fàcil la comprensió en un simple cop d’ull he fet la següent llista de dificultat:

04 : MOLT FÀCIL

05 A 08 : FÀCIL

09 A 12 : MITJANA

13 A 16 : DIFÍCIL

17 A 20 : MOLT DIFÍCIL

Per facilitar encara més la comprensió, he afegit el terme “Plus” o “+”, per exemple si una suma 09 punts (2223) seria Mitjana +1, en canvi si sumés 12 punts (2343) també seria Mitjana, però +4.

L’amo d’es Psiquiàtrik.


SEGUIDORS