TRADUCTOR


Cala Sant Vicenç-Port de Pollença

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT

En aquest Blog, hom trobarà una mostra de les millors fotos de cada sortida que faig a la muntanya i/o a espais naturals i en ocasions una lleugera descripció dels fets.

No hi ha grans descripcions de rutes, ni mapes, ni consells, tot és pur entreteniment.

Es poden veure les fotos clickant sobre qualsevol d'elles, s'obre un desplegable i tot seguit, hom pot visualitzar-les a totes en format gran i seguides.

Hi ha traductor de tot el Blog i cerques per arxiu, de llocs, cercador i cronològic.

Hom es pot fer seguidor i rebrà en el seu correu les futures entrades.

Els textos qua acompanyen les fotos, poden ser reals o imaginaris, tot és relatiu i depén de com es vulgui entendre.

No hi ha pedagogia aquí, això ho deix pels entesos, jo no som més que un becari dels camins, un humanista eventual, un captador d'imatges i moments.

Els llocs visitats són bàsicament la Illa de Mallorca i els Pirineus, encara que es poden trobar altres indrets.

Mai les imatges, fan honor a la realitat de la muntanya, només serveixen de referència per si hom vol tenir una lleugera idea del que trobarà si visita un lloc mostrat en aquest Blog.

Són milers les hores dedicades i milers els quilometres recorreguts. Tot el material és propi, excepte algunes imatges que en algunes ocasions em cedeixen els meus acompanyants de forma desinteressada.

Totes les rutes d'aquest Blog estan realitzades sense utilitzar ni Track's ni GPS's, ni cap altra mitjan tècnic o digital. L'ús de mapa i en algunes ocasions indicacions que trob de persones que han fet les rutes són les eines emprades.

Salut i República !!


Tramuntana

dimarts, 18 de setembre de 2018

PEÑA DE LAS DIEZ Y PEÑA DE LAS ONCE


La ruta d’avui ha començat a uns dos quilometres del poble de Barbaruens, per arribar a Barbaruens, s’ha d’anar a Seira i agafar una carretera estreta cap el poble de 9 quilometres. Una vegada arribam al poble a ma esquerra hi ha una pista forestal que s’ha d’agafar, en un creuament es segueix per la pista de l’esquerra, jo he deixat el cotxe abans d’arribar al final, ja que el cotxe tenia problemes per passar en un lloc molt banyat i patinava.
Més o manco he sortit de 1400 msnm., per la pista que en uns 20 minuts he enllaçat amb el GR-15, molt ben senyalitzat i que he seguit en una bona part del recorregut. La pujada no té treva, vas guanyant altura, i passes alguns barrancs, fins que ja veus l’Ibón de Armeña, que es deixa a ma esquerra, per seguir en baixada fins el refugi de Armeña, lliure i molt net, amb dues portes i algunes places per dormir.
Des del refugi, seguim pel GR per anar fins el Collado del Ibón, aquí m’he trobat un grup de persones amb bicicletes, que les duien damunt les espatlles, un m’ha comentat que anaven a Saravillo, quines coses més rares, anar a la muntanya amb la bicicleta damunt!!
Quan he arribat al Collado, he deixat el GR per agafar una rosseguera que passava per davall de unes roques, fins que poc a poc he anat agafant la directa cap a la Peña de las 10, pujada exigent i amb algunes grimpades, he pujat fins a dalt per després crestejar fins la Peña de las 11.
Vistes fantàstiques, dels pobles de Gistaín, Plan i San Juan de PLan, de totes les muntanyes que envolten les Peñas, i de tot el Posets-Maladeta, avui una mica tapat pels niguls. En lloc de tornar pel Collado del Ibón, he baixat directament per la rosseguera anant a cercar el mateix camí de pujada fins el refugi de Armeña.
En arribar al refugi he començat a sentir dos renous, els trons i un renou bestial, m’he pensat que era un ós, fins que he trobat unes someres que es veu que utilitzen per pujar els estris  d’excursionistes, ja que he trobat un grup al costat del Ibón de Armeña que estaven acampant.
Ja baixant a mitja hora del cotxe, m’ha agafat la corresponent tormenta vespertina, que n poc temps m’ha deixat ben xop, avui anava ben preparat amb un xubasquero, que aguanta 15.000.
En definitiva, set hores justes per fer el recorregut amb un desnivell acumulat de uns 1400 mts, sempre dic el mateix, no és el més important l'alçada del cim que el desnivell acumulat.
M’he canviat al cotxo i he anat fins Castejón a fer el final feliç amb una bona cervesa.
Assistent: Tomàs.
Mètode MIDE: 3334. Per tant la consideram DÍFICIL +1.


PUNTA REDUNO

IBÓN DE ARMEÑA


REFUGIO DE ARMEÑA
COTIELLA I COTIELLETA


PICOLLOSA
PICOLLOSA, VISTA NORD

PEÑA DELAS ONCE

ES GENERAL AL CIM DE PEÑA DE LAS DIEZ


PEÑA DE LAS ONCE


ES GENERAL AL CIM DE LA PEÑA DE LAS ONCESIERRA DE CHIA

PEÑA DE LAS DIEZ DES DE LA PEÑA DE LAS ONCE


BASA DE LA MORA O IBÓN DE PLAN

GISTAÍN, PLAN I SAN JUAN DE PLAN
TIMBES MONUMENTALS


CRESTA ENTRE LES DUES PEÑAS

CIM PEÑA DE LAS DIES, AL FONS PEÑA DE LAS ONCE


ROSSEGUERA DE BAIXADA


INDICACIONS TÍPIQUES DELS PIRINEUS
IBÓN DE ARMEÑA


MERDA I BOLETS 1

BOLETS 2

BOLETS 3


Cap comentari:

Publica un comentari

VISITES

EXCURSIONS MÉS VISITADES

Arxiu del blog

M.I.D.E.

El mètode MIDE (Mètode de Informació d’Excursions), utilitza quatre paràmetres:

1/ Severitat del Medi.

2/ Orientació en l’Itinerari.

3/ Dificultat en el desplaçament.

4/ Quantitat d’esforç.

Cada un d’aquests paràmetres s’avalua entre i 1 i 5 punts, depenent de la dificultat, essent 1 el més fàcil i 5 el més difícil. Per tant una excursió donarà una suma en els seus quatre paràmetres de entre 4 i 20 punts totals. Seguint aquesta pauta, depenent de la suma dels punts totals i per fer més fàcil la comprensió en un simple cop d’ull he fet la següent llista de dificultat:

04 : MOLT FÀCIL

05 A 08 : FÀCIL

09 A 12 : MITJANA

13 A 16 : DIFÍCIL

17 A 20 : MOLT DIFÍCIL

Per facilitar encara més la comprensió, he afegit el terme “Plus” o “+”, per exemple si una suma 09 punts (2223) seria Mitjana +1, en canvi si sumés 12 punts (2343) també seria Mitjana, però +4.

L’amo d’es Psiquiàtrik.


SEGUIDORS