TRADUCTOR


Cala Sant Vicenç-Port de Pollença

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT

En aquest Blog, hom trobarà una mostra de les millors fotos de cada sortida que faig a la muntanya i/o a espais naturals i en ocasions una lleugera descripció dels fets.

No hi ha grans descripcions de rutes, ni mapes, ni consells, tot és pur entreteniment.

Es poden veure les fotos clickant sobre qualsevol d'elles, s'obre un desplegable i tot seguit, hom pot visualitzar-les a totes en format gran i seguides.

Hi ha traductor de tot el Blog i cerques per arxiu, de llocs, cercador i cronològic.

Hom es pot fer seguidor i rebrà en el seu correu les futures entrades.

Els textos qua acompanyen les fotos, poden ser reals o imaginaris, tot és relatiu i depén de com es vulgui entendre.

No hi ha pedagogia aquí, això ho deix pels entesos, jo no som més que un becari dels camins, un humanista eventual, un captador d'imatges i moments.

Els llocs visitats són bàsicament la Illa de Mallorca i els Pirineus, encara que es poden trobar altres indrets.

Mai les imatges, fan honor a la realitat de la muntanya, només serveixen de referència per si hom vol tenir una lleugera idea del que trobarà si visita un lloc mostrat en aquest Blog.

Són milers les hores dedicades i milers els quilometres recorreguts. Tot el material és propi, excepte algunes imatges que en algunes ocasions em cedeixen els meus acompanyants de forma desinteressada.

Totes les rutes d'aquest Blog estan realitzades sense utilitzar ni Track's ni GPS's, ni cap altra mitjan tècnic o digital. L'ús de mapa i en algunes ocasions indicacions que trob de persones que han fet les rutes són les eines emprades.

Salut i República !!


Tramuntana

dissabte, 20 d’octubre de 2018

MACROQUEDADA GRUPO AMANDO LAS MONTAÑAS


Encara que aquesta publicació no descriu una ruta, si que la public  dins   el Blog de muntanya, perquè precisament pot ser que a partir d’ara pugui realitzar moltes rutes pels Pirineus amb la companyia de totes les persones que conformen aquest magnífic grup.
El Grup va prendre cos a partir de la iniciativa de Naghi, un gran amant de la muntanya que va tenir la idea de reunir a partir del Grup de Face “Amigos de los Pirineos”, un grup de Whatsapp, en el qual es poguessin gestionar sortides. L’èxit d’adhesió va set total i es va tenir que aturar l’entrada de nous membres per qüestions lògiques de gestió. S’han format 7 subgrups ja que el grup principal no admet publicacions, només les que publiquin els administradors de cada grup i que sempre són sortides ja preparades a les quals qui es vulgui afegir, ho fa, i a partir  d’aquí disposa de tota la informació en l’enllaç de la sortida prevista, en poques paraules, una organització quasi perfecte.
A partir de tot plegat, es va pensar en fer una quedada a Bujaruelo de tres dies, per que tothom que volgués venir pogués conèixer a altres membres del Grup, en el meu cas no coneixia a ningú, però el meu esperit em va fer agafar vaixell i cap a Bujaruelo, a on ja hi havia estat abans dues vegades.
L’allotjament ha estat en el Refugio de Bujaruelo en la suite principal, la denominada “Buardilla”, amb lliteres tipus cap de concentració, dos banys, dues dutxes i un luxe siberià. Una petita taca, ha estat que el tracte rebut pels amfitrions del Refugio, no ha estat el millor desitjat, però això no ha impedit de cap manera  el gran festival de la trobada.
A partir de les 18:00 els integrants del Grup anaren arribant, el dissabte arribaren tres més i el diumenge el darrer. Poc a poc ens hem anat coneixent, fent les menjades plegats i organitzant una serie de tallers el dissabte, que foren sobre material, nuus de muntanya, cordes, ioga,  micologia, hi havia altres preparats, però el temps no va donar per més.
El diumenge es varen fer dues rutes, una més curta i suau i l’altre al Pico Fenez, la qual es descriurà en una altra publicació.
Una anècdota important, entre moltes altres, la de una persona que roncava els vespres i que no va deixar dormir a ningú, evidentment no es pot dir qui era, de fet varen poder ésser diverses, també hi havia persones que es movien en el llit com si tinguessin el mal de San Vito, fet que provocava un renou estruendós, quan giscaven els somiers de fusta.
I una segona anècdota que també vull mencionar va ser la visió de una víbora que varem trobar dormint penjada en un arbre, fet que és molt díficil de veure.
Finalment, vull agrair a tots el integrants, l’excel·lent companyerisme i cordialitat en que tot ha transcorregut i que aquest sigui el començament de un caramull de rutes i experiències a la muntanya.
Assistents: Pili, Pilar, Sony, Naghi, Pedro, Pep, Arancha, Bet, Diana, Victor, Dani, Adrián, Gelen, Oscar, Sanshi, Ria i Tomàs.


Cap comentari:

Publica un comentari

VISITES

EXCURSIONS MÉS VISITADES

Arxiu del blog

M.I.D.E.

El mètode MIDE (Mètode de Informació d’Excursions), utilitza quatre paràmetres:

1/ Severitat del Medi.

2/ Orientació en l’Itinerari.

3/ Dificultat en el desplaçament.

4/ Quantitat d’esforç.

Cada un d’aquests paràmetres s’avalua entre i 1 i 5 punts, depenent de la dificultat, essent 1 el més fàcil i 5 el més difícil. Per tant una excursió donarà una suma en els seus quatre paràmetres de entre 4 i 20 punts totals. Seguint aquesta pauta, depenent de la suma dels punts totals i per fer més fàcil la comprensió en un simple cop d’ull he fet la següent llista de dificultat:

04 : MOLT FÀCIL

05 A 08 : FÀCIL

09 A 12 : MITJANA

13 A 16 : DIFÍCIL

17 A 20 : MOLT DIFÍCIL

Per facilitar encara més la comprensió, he afegit el terme “Plus” o “+”, per exemple si una suma 09 punts (2223) seria Mitjana +1, en canvi si sumés 12 punts (2343) també seria Mitjana, però +4.

L’amo d’es Psiquiàtrik.


SEGUIDORS