TRADUCTOR


Cala Sant Vicenç-Port de Pollença

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT

En aquest Blog, hom trobarà una mostra de les millors fotos de cada sortida que faig a la muntanya i/o a espais naturals i en ocasions una lleugera descripció dels fets.

No hi ha grans descripcions de rutes, ni mapes, ni consells, tot és pur entreteniment.

Es poden veure les fotos clickant sobre qualsevol d'elles, s'obre un desplegable i tot seguit, hom pot visualitzar-les a totes en format gran i seguides.

Hi ha traductor de tot el Blog i cerques per arxiu, de llocs, cercador i cronològic.

Hom es pot fer seguidor i rebrà en el seu correu les futures entrades.

Els textos qua acompanyen les fotos, poden ser reals o imaginaris, tot és relatiu i depén de com es vulgui entendre.

No hi ha pedagogia aquí, això ho deix pels entesos, jo no som més que un becari dels camins, un humanista eventual, un captador d'imatges i moments.

Els llocs visitats són bàsicament la Illa de Mallorca i els Pirineus, encara que es poden trobar altres indrets.

Mai les imatges, fan honor a la realitat de la muntanya, només serveixen de referència per si hom vol tenir una lleugera idea del que trobarà si visita un lloc mostrat en aquest Blog.

Són milers les hores dedicades i milers els quilometres recorreguts. Tot el material és propi, excepte algunes imatges que en algunes ocasions em cedeixen els meus acompanyants de forma desinteressada.

Totes les rutes d'aquest Blog estan realitzades sense utilitzar ni Track's ni GPS's, ni cap altra mitjan tècnic o digital. L'ús de mapa i en algunes ocasions indicacions que trob de persones que han fet les rutes són les eines emprades.

Salut i República !!


Tramuntana

dissabte, 6 d’octubre de 2018

PAS DE S'ARANYA-TORRE D'ES BOSC


La ruta d’avui l’he poguda realitzar per gentilesa del Grup Verderol-Extrem, que només sol organitzar excursions de 5 damunt, de màxima exigència.
La sortida l’hem feta des de Sa Calobra, per anar a cercar  l’antic pas pel qual es podia passar dins el Torrent de Pareis, abans que es fessin els túnels que ara hi donen accés, anomenat es Carrer Nou.
Ens ha costat  una mica trobar el lloc de sortida, que està uns metres abans de la boca del túnel, s'intueixen encara traces del vell camí, encara que ja molt difuminades, en pocs minuts hem arribat, entrant per una gran encletxa, al punt que dóna per una banda al Torrent, ho fa de la mà de una coveta de uns 12 metres de llargària, i abans d’entrar a aquesta coveta, ja es veuen els cables del Pas de s’Aranya, la nostra gran fita d’avui.
És un pas aeri, vertical, dotat amb aquest cable que permet passar a la part superior per anar a Sa Torre des Bosc, la que hi ha just damunt Sa Calobra.
Per fer el pas, hem utilitzat arnès per assegurar-nos, una caiguda en aquest lloc pot esser fatal, per tant consideram que sempre que es pugui s’han de fer aquests tipus de passos assegurats, els ancoratges semblen antics, pel rovell, però estan en perfecte estat i donen molta seguretat.
El cable de seguretat fa una espècie de L tombada, per finalment sortir a munt de una roc, a on un petit arbust ajuda a donar la darrera passa. Un cop finalitzat el pas, tot d’una ja es veu la Torre des Bosc, cap a on hem ant per un camí bastant complicat, típic d’aquestes contrades.
La Torre està, com he mencionat abans, just damunt ses cases de Sa Calobra, en molt mal estat, una vertadera llàstima que aquest tipus de fortificacions  no es conservin com toca, molt de presumir de patrimoni de la Humanitat, per després tenir una bona part del patrimoni en un estat llastimós.
Hem aprofitat per berenar al costat de la Torre, encara que hi ha una baixada des del collet proper cap a Sa Calobra, nosaltres hem agafat un camí bastant salvatge, però ben fitat que ens duria fins el cau del torrent, el camí de s’hortet, de nou ens hem trobat traces del vell camí, completament desfet, fins que hem baixat al torrent just a davant de un gran coval a la part d’enfront i una gran encletxa al nostre costat.
La nostra sorpresa d’avui ha estat trobar el cau del torrent, fins a sa platja, i  tota la part comercial de Sa Calobra amb un allau de persones humanes, algunes d’elles de inclinació grollera, per la gran quantitat de fems, que hi ha entre les mates i en tots aquells raconets a on es poden anar a fer les necessitats fisiològiques, també hi ha llaunes, vidres i altres porqueries, hom s’adona que molta gent que visita sa catedral natural de Mallorca, li passa bastant pel forro dels baixos que sigui un lloc cuidat i net.
La sorpresa ha continuat, quan ja ficats en el mes d’octubre ens hem trobat l’aparcament ple, al mòdic preu de 3 € per hora, una autèntica barbaritat que fa que als residents mallorquins ens comenci a ser un luxe anar a fer rutes pels voltants de Sa Calobra.
Per finalitzar, comentar que avui el gran parc Temàtic de la Serra , estava en plena efervescència, hem comptat centenars de ciclistes, la majoria amb la mateixa camiseta, hem vist tribikes, motos a tota llet, cotxos i arribada massiva d’autocars, a l’altre costat cap a Sóller la carretera avui i demà tallada pel rallye, una experiència brutal, dins el patrimoni de la Humanitat, això ve a compte del que deia abans, del gran dineral que qualcú guanya amb tot plegat, res o poc es destina a conservar el patrimoni, s’ho facin mirar els gestors.
Assistents: Manolo i Tomàs.
Mètode MIDE: 3453. Per tant la consideram DÍFICIL +2PUJADA CAP EL CARRER NOU

MORRO DE SA VACA


ES CARRER NOU

COVA QUE DÓNA PAS AL TORRENT


PAS DE S'ARANYADETALL DE LA 1ª PART DEL PAS

EN PLENA PUJADA DEL PAS DE S'ARANYA


ES GENERAL ENMIG DEL PAS


PART SUPERIOR DEL PAS
SORTIDA DEL PASMORRO DE SA VACATORRE DES BOSC


TORRE DES BOSC EN RUNES
SA CALOBRA DES DE SA TORRE DES BOSC

ES TORMÀS
CAMÍ DE S'HORTET


GRAN ENCLETXA

ENS VÀREM HAVER DE POSAR DESCALÇOS PER PASSAR

CARRER NOU VIST DES DEL TORRENTFOTOS DEN MANOLO


Cap comentari:

Publica un comentari

VISITES

EXCURSIONS MÉS VISITADES

Arxiu del blog

M.I.D.E.

El mètode MIDE (Mètode de Informació d’Excursions), utilitza quatre paràmetres:

1/ Severitat del Medi.

2/ Orientació en l’Itinerari.

3/ Dificultat en el desplaçament.

4/ Quantitat d’esforç.

Cada un d’aquests paràmetres s’avalua entre i 1 i 5 punts, depenent de la dificultat, essent 1 el més fàcil i 5 el més difícil. Per tant una excursió donarà una suma en els seus quatre paràmetres de entre 4 i 20 punts totals. Seguint aquesta pauta, depenent de la suma dels punts totals i per fer més fàcil la comprensió en un simple cop d’ull he fet la següent llista de dificultat:

04 : MOLT FÀCIL

05 A 08 : FÀCIL

09 A 12 : MITJANA

13 A 16 : DIFÍCIL

17 A 20 : MOLT DIFÍCIL

Per facilitar encara més la comprensió, he afegit el terme “Plus” o “+”, per exemple si una suma 09 punts (2223) seria Mitjana +1, en canvi si sumés 12 punts (2343) també seria Mitjana, però +4.

L’amo d’es Psiquiàtrik.


SEGUIDORS