TRADUCTOR


Cala Sant Vicenç-Port de Pollença

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT

En aquest Blog, hom trobarà una mostra de les millors fotos de cada sortida que faig a la muntanya i/o a espais naturals i en ocasions una lleugera descripció dels fets.

No hi ha grans descripcions de rutes, ni mapes, ni consells, tot és pur entreteniment.

Es poden veure les fotos clickant sobre qualsevol d'elles, s'obre un desplegable i tot seguit, hom pot visualitzar-les a totes en format gran i seguides.

Hi ha traductor de tot el Blog i cerques per arxiu, de llocs, cercador i cronològic.

Hom es pot fer seguidor i rebrà en el seu correu les futures entrades.

Els textos qua acompanyen les fotos, poden ser reals o imaginaris, tot és relatiu i depén de com es vulgui entendre.

No hi ha pedagogia aquí, això ho deix pels entesos, jo no som més que un becari dels camins, un humanista eventual, un captador d'imatges i moments.

Els llocs visitats són bàsicament la Illa de Mallorca i els Pirineus, encara que es poden trobar altres indrets.

Mai les imatges, fan honor a la realitat de la muntanya, només serveixen de referència per si hom vol tenir una lleugera idea del que trobarà si visita un lloc mostrat en aquest Blog.

Són milers les hores dedicades i milers els quilometres recorreguts. Tot el material és propi, excepte algunes imatges que en algunes ocasions em cedeixen els meus acompanyants de forma desinteressada.

Totes les rutes d'aquest Blog estan realitzades sense utilitzar ni Track's ni GPS's, ni cap altra mitjan tècnic o digital. L'ús de mapa i en algunes ocasions indicacions que trob de persones que han fet les rutes són les eines emprades.

Salut i República !!


Tramuntana

divendres, 19 d’octubre de 2018

BUJARUELO A CABAÑA DE ORDISO


He arribat a Bujaruelo devers les 14:00, com ja no tenia temps de fer una ruta llarga i esperant als components del Grup  “Amando los Pirineos”, que tenien que anar arribant en el transcorre de l’horabaixa, he decidit fer una ruta curta, sobretot per veure els colors del bosc a la tardor i anar coneixent una mica més l’entorn.
He sortit del famós Puente de Bujaruelo en direcció Nord, al costat del riu, un lloc paradísiac sense cap mena de dubtes, abans d’arribar al Puente de Oncins, m’he desviat a la dreta per anar pel GR 11, que ja no deixaria.
En lleugera pujada, m0he trobat amb una placa commemorativa en memòria de un soldat mort el 2016, que paradoxalment anava a salvar la vida  o al manco a cercar a una persona desapareguda en la zona, és per això que per doble motiu s’ha d’anar en compte en temes de seguretat a la muntanya, per tu mateix, i pels que puguin venir a rescatar-te. En aquest cas el saldo va ser nefast, va morir el soldat i la persona que cercaven va ser trobada morta un més després.
He seguit per la pista i a ma dreta hi ha una cascada impressionant de molts metres d’alçada, sempre s’agraeix veure caigudes d’aigua, és un gran espectacle.
Finalment i després de passar una tanca, he arribat a la Cabaña de Ordiso, que era el lloc fins el qual volia arribar, evidentment el GR 11 segueix passant pel Puerto Viejo de Brazato a Baños de Panticosa.
A la Cabaña he fet una aturadeta per menjar una mica, quan he pogut veure com un bou picador volia aparellar-se amb totes ses vaques que hi havia pel redol, anava de una en una a mem si les muntava, tristament per ell no hi ha hagut sort i no ha pogut culminar, a més a més hi havia un altre bou que no deixava de bramar, és que n’hi ha que ni mengen ni deixen menjar.
La tornada ha estat pel mateix camí, totalitzant una mica menys de tres hores, deu quilometres i un desnivell de uns 300 metres.
Assistent: Tomàs.
Mètode MIDE: 1112. Per tant la consideram FÀCIL +1

PUENTE DE BUJARUELO
CABAÑA DE ORDISOCASCADA

ES GENERALPLACA  "IN MEMORIAN" SOLDAT MORT EN UN RESCATCap comentari:

Publica un comentari

VISITES

EXCURSIONS MÉS VISITADES

Arxiu del blog

M.I.D.E.

El mètode MIDE (Mètode de Informació d’Excursions), utilitza quatre paràmetres:

1/ Severitat del Medi.

2/ Orientació en l’Itinerari.

3/ Dificultat en el desplaçament.

4/ Quantitat d’esforç.

Cada un d’aquests paràmetres s’avalua entre i 1 i 5 punts, depenent de la dificultat, essent 1 el més fàcil i 5 el més difícil. Per tant una excursió donarà una suma en els seus quatre paràmetres de entre 4 i 20 punts totals. Seguint aquesta pauta, depenent de la suma dels punts totals i per fer més fàcil la comprensió en un simple cop d’ull he fet la següent llista de dificultat:

04 : MOLT FÀCIL

05 A 08 : FÀCIL

09 A 12 : MITJANA

13 A 16 : DIFÍCIL

17 A 20 : MOLT DIFÍCIL

Per facilitar encara més la comprensió, he afegit el terme “Plus” o “+”, per exemple si una suma 09 punts (2223) seria Mitjana +1, en canvi si sumés 12 punts (2343) també seria Mitjana, però +4.

L’amo d’es Psiquiàtrik.


SEGUIDORS