TRADUCTOR


Cala Sant Vicenç-Port de Pollença

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT

En aquest Blog, hom trobarà una mostra de les millors fotos de cada sortida que faig a la muntanya i/o a espais naturals i en ocasions una lleugera descripció dels fets.

No hi ha grans descripcions de rutes, ni mapes, ni consells, tot és pur entreteniment.

Es poden veure les fotos clickant sobre qualsevol d'elles, s'obre un desplegable i tot seguit, hom pot visualitzar-les a totes en format gran i seguides.

Hi ha traductor de tot el Blog i cerques per arxiu, de llocs, cercador i cronològic.

Hom es pot fer seguidor i rebrà en el seu correu les futures entrades.

Els textos qua acompanyen les fotos, poden ser reals o imaginaris, tot és relatiu i depén de com es vulgui entendre.

No hi ha pedagogia aquí, això ho deix pels entesos, jo no som més que un becari dels camins, un humanista eventual, un captador d'imatges i moments.

Els llocs visitats són bàsicament la Illa de Mallorca i els Pirineus, encara que es poden trobar altres indrets.

Mai les imatges, fan honor a la realitat de la muntanya, només serveixen de referència per si hom vol tenir una lleugera idea del que trobarà si visita un lloc mostrat en aquest Blog.

Són milers les hores dedicades i milers els quilometres recorreguts. Tot el material és propi, excepte algunes imatges que en algunes ocasions em cedeixen els meus acompanyants de forma desinteressada.

Totes les rutes d'aquest Blog estan realitzades sense utilitzar ni Track's ni GPS's, ni cap altra mitjan tècnic o digital. L'ús de mapa i en algunes ocasions indicacions que trob de persones que han fet les rutes són les eines emprades.

Salut i República !!


Tramuntana

diumenge, 21 d’octubre de 2018

PICO FENEZ

Ruta de la mà del Grup “Amando los Pirineos” en la zona de Bujaruelo, com a colofó final de l’estada del grup al Refugio de Bujaruelo.
 La sortida l’hem efectuada al costat del càmping que hi ha entre el Puente de los Navarros i el Refugio de Bujaruelo,  més o manco enmig de la pista que uneix aquests dos llocs i en un apartat en el que es poden deixar diversos cotxes.
Hem agafat la un sender en forta pendent que ens duria en primera instancia al Barranco del Turbón, res a veure amb el Turbón que hi ha a la zona de Campo. La pujada, molt exigent, ha fet que a poc a poc tothom fes aturades per treure-se roba d’abric i quedar amb camiseta.
Al cap de una estona de caminar, hem creuat el torrent, per passar d’anar  de dreta a l'esquerra del torrent, hi ha fites que van marcant una mica el camí, encara que a vegades és perdedor.
Hem seguit la pujada i hem pres com a referència el Tozal del Zebollar, que teniem que deixar a ma dreta, hi ha un punt crític que no pots obviar i és que en un moment determinat s’ha de deixar la pujada que ens duria a Otal i anar cap a l’esquerra a cercar la base del Tozal del Zebollar, en Naghi havia estat a la zona i coneixia molt bé la ruta.
Ja a prop de la base del Tozal, hem vist per primera vegada el forat i la cella de la Cova Gelada de Fenez, una de les tres que resten al Pirineu, fàcilment visitables. La pujada a la cova una mica caòtica per terreny desfet i pedreres. Hem vist dos escaladors a la Paret de Fenez, única en el Pirineu, blanca com si fos una encimentada enorme; al arribar a la base la cova hem tingut que fer una petita grimpada, que ha donat lloc a situacions divertides.
La cavitat és impressionant i com el seu nom diu, aguanta gels del quaternari, i misteris misteriosos, tal com es pot veure en una de les imatges, les llanternes no poden il·luminar el fons de la cova i al fer fotos surt una cara misteriosa i fantasmagòrica que va fer que tots sortíssim en carrera cap a la llum, el pànic es va apropiar per uns moments de les nostres vides, que pot haver passat allà dedins per que passin aquestes coses?
Una vegada recuperats de la experiència, restava la desgrimpada, si la pujada ha donat lloc a riures i somriures, la baixada, ja ha deparat moments de tensió, però l’equip ha funcionat perfectament i tothom ha pogut baixar sense cap mena de problemes.
Des de la base de la cova, hem tornat enrere, sense perdre alçada i passar pel coll que ens duria a fer la pujada final al Pico Fenez. En aquest lloc hi ha hagut tres companys del grup, Arancha, Victor i Sony,  que per temes diversos han decidit baixar, na Pilar ha decidit esperar-nos al coll i els altres sis hem continuat.
La pujada fins l’antecima, ha estat molt empinada, es podia triar  pujar per l’herba o per les pedres, en tot cas, molt dura, a dalt ens hem reunit i en Pep ha decidit no continuar i baixar a fer companyia a na Pilar, els altres 5 hem continuat, hem passat per una espècie de corredor, amb molta pedra amollada que feia perillós la seva caiguda, sobretot als que anaven darrera.
Finalment hem fet el cim, a on hem dinat, després hem anat a fer una mica de cresta cap  a la part contrari, Dani i Naghi han arribat a uns 100 metres i han tornat enrere, ja que aquesta no era la fita del dia, només era trescar una mica.
La baixada pel mateix lloc, ara una mica més fàcil, per reunir-nos amb en Pep na Pilar i na Ria al coll. La baixada més o manco ha estat pels mateixos llocs de la pujada, però com sempre passa hi ha hagut alguns aterratges forçosos, destacar el de na Pili, que ha fet una doble croqueta lateral amb tirabuixó, que no ha tingut més conseqüències que qualque cop blau.
En la darrera hora de baixada, han començat a sortir temes de Salvame de Lux, que tan agraden als humans, la llàstima és que ens teníem de acomiadar i ja no donava temps per més.
Han estat una mica més de 8 hores, amb un desnivell acumulat de 1400 mts., per uns indrets espectaculars.
Donar les gràcies a tots per bon rotllo i cordialitat total, a Naghi pel seu guiatge, un gran coneixedor de la terra, i esper que pugui tornar aviat amb ells per a compatir muntanya.
Assistents: Pep, Pilar, Sony, Naghi, Victor, Pili, Dani, Gelen, Arancha, Ria i Tomàs.
Mètode MIDE: 3444. Per tant la consideram DIFÍCIL +3
MILLOR NO FUMAR A LA MUNTANYA


BEVENT AIGUA PURATOZAL DEL ZEBOLLARRIAPICO DE OTAL
CUEVA HELADA DE FENEZ
CUEVA HELADA DE FENEZ
INTERIOR CUEVA HELADA


CARA FANTASMAGÒRICA A L'INTERIOR DE LA COVA

PILAR DE ARAGÓN, LA DEESA DE LA COVA


ES GENERAL DINS SA COVA
TREPADA PER ACCEDIR A LA COVA


TREBALL EN EQUIP

DANI, LA CABRA HUMANAPEP I RIA A PROP DE L'ANTECIMA


PICO FENEZ

PICO OTAL

PICOS FENEZ I OTAL

DANI I ES GENERAL A L'ANTECIMA


ES GENERAL AL CIM

PICO GABIETOS I PICO TAILLÓN

VIGNEMALE

CRESTEJANTVALL DE BROTO

REPOKER AL CIM DEL PICO FENEZ
BRUTAL BAIXADA PER LA ROSSEGUERA

BARRANCO DEL TURBÓN


Cap comentari:

Publica un comentari

VISITES

EXCURSIONS MÉS VISITADES

Arxiu del blog

M.I.D.E.

El mètode MIDE (Mètode de Informació d’Excursions), utilitza quatre paràmetres:

1/ Severitat del Medi.

2/ Orientació en l’Itinerari.

3/ Dificultat en el desplaçament.

4/ Quantitat d’esforç.

Cada un d’aquests paràmetres s’avalua entre i 1 i 5 punts, depenent de la dificultat, essent 1 el més fàcil i 5 el més difícil. Per tant una excursió donarà una suma en els seus quatre paràmetres de entre 4 i 20 punts totals. Seguint aquesta pauta, depenent de la suma dels punts totals i per fer més fàcil la comprensió en un simple cop d’ull he fet la següent llista de dificultat:

04 : MOLT FÀCIL

05 A 08 : FÀCIL

09 A 12 : MITJANA

13 A 16 : DIFÍCIL

17 A 20 : MOLT DIFÍCIL

Per facilitar encara més la comprensió, he afegit el terme “Plus” o “+”, per exemple si una suma 09 punts (2223) seria Mitjana +1, en canvi si sumés 12 punts (2343) també seria Mitjana, però +4.

L’amo d’es Psiquiàtrik.


SEGUIDORS