dijous, 22 d’agost del 2019

PICO DE ERISUÉ


He sortit des de Ramastué, el poble a on tenc la casa i que pertany a un conjunt de poblacions denominades El Solano,  ja que sempre tenen sol, orientades al sud.
Per  la part posterior del poble, surt una pista, que en forta pujada ben aviat guanya una bona alçada, per arribar a uns parts a on normalment hi ha tancats de vaques, avui n’hi havia un bon ramat.
En arribar aquí, he començat una circular, en primera instància m’he dirigit a l’ermita de Santa Margarita de Ramastué, molt humil amb uns simple creu de fusta en el seu interior, als pocs metres s’arriba a una plana, per la qual m’he dirigit cap el Pico Erisué, sembla que hi ha un sender, però no l’he trobat i he anat per zona salvatge.
A la fi he arribat a un collet, trobant una fita, que marcava el sender de pujada, sense més fites si que finalment he pogut seguir un sender per acabar de pujar al pico, molt poblat d’arbres, però amb unes vistes excepcionals a la Vall de Benasque i les seves poblacions, Eriste, Anciles, Benasque, Sahun, etc.
Des de la cima, surt un petit sender que duu , a l’ermita de Santa Margarita d’Eresué a poc menys de 50 metres, fins i tot hi ha una taula amb dos bancs per fer un bon berenar.
Ara les vistes eren a la vessant sud de la vall, Castejón, Sesué, Vilanova, quedant amagats els poblets del Solano.
He desfet el camí fins a la colledeta, per després seguir-lo i no tornar per l’ermita de Santa Margarita de Ramastué, en forta baixada he vist el prat de les vaques, però el camí sembla que segurament anava al poble de Eresué, per tant hecercat la forma d’arribar al prat, per un semi sender i baixar per la pista que me duria a Ramastué, aon m’esperaven per dinar.
Per tant, ruta semicircular, amb un desnivell acumulat de 500 metres, efectuat en 2 hores i mitja, sense pràcticament aturar en tot el recorregut.
Assistent: Tomàs.
Mètode MIDE: 2332. Per tant la consideram MITJANA +2


PRIMERES PASSES, AMB EL GALLINERO TAPAT PER NIGULS

ARRIBANT AL PRAT DE LES VAQUES

PICO DE LA TIRA

AQUESTA VACA VA PASSAR A MILLOR VIDA


SIERRA DE CHIA

ARRIBANT A L'ERMITA DE SANTA MARGARITA DE RAMASTUÉ

ERMITA DE SANTA MARGARITA DE RAMASTUÉ

EL COGULLA (ANTENES) AL FONS

VISTES DES DE LA COLLADETA 1

VISTES DES DE LA COLLADETA  2

VISTES DES DE LA COLLADETA  3

PICO ERISUÉ


VALL DE BENASQUE

EMBASSAMENT DE ERISTE


ERMITA DE SANTA MARGARITA DE ERESUÉ

VILANOVA

COLL DE SAHÚN


ES GENERAL A DINS DE S'ERMITA


ES GENERAL AL PICO ERISUÉ


ARRIBANT A RAMASTUÉ


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada