dimarts, 6 d’agost del 2019

PLATJA DE CAN PRUAGA


Recent arribat de terres pirenaiques, de matinada a les 04:00 via Alcúdia, m’he posat ses sabates de caminar per anar a fer una ruta per la zona d’Estellencs de la ma del Grup Verderol-Extrem, que només organitza sortides de Nivell Superior.
Hem començat a caminar just passat el mirador Ricard Roca, al costat del restaurant des Grau un quilometres després de passar Estellencs, cap a Andratx.
Es veu que antigament hi havia un camí que baixava fins la platja de Can Pruaga i que actualment està completament degradat, deixat de la ma de Deu, com tants i tants de senders i camins de Mallorca, el patrimoni cultural que els nostres ancestres varen crear, camins i senders, actualment en període d'extinció, per què a uns pocavergonyes només els hi interessa el puto capital, construir passeigs marítims i retirar les algues de les platges.
Bé, com deia, el camí està en molt mal estat, a estones es perd i com el desnivell és molt pronunciat, s’ha d’anar amb molta cura, hem fet el pas que duu a baix, una especia de petit corredor, que quan el superes veus que te molt de sentit, ja que la resta de llocs són parets verticals.
Hem arribat a la platja per unes roques que ajuden a baixar, els corriols són de terra i pedra petita i és fàcil llenegar.
A la Platja hem estat una bona estona, nedant i després berenant una mica, finalment hem decidit tornar pel camí que des del GR, baixa a la platja, encara que teníem notícies que qualque persona humana que se sent important, havia fotut una barrera, amb filferros, puntes de ferro i tanques metàl·liques per impedir el pas, als perillosos caminadors.
Hem arribat a la barrera i estava tancada amb un bon pany amb cadena, però com no es poden posar portes el camp, a un dels seus laterals damunt una paret seca, una turmenta o una ventada va fotre per avall una bona part de la tanca metàl·lica, i hem pogut passar, és veritat que na Cati ens ha donat un susto, ja que una pedra de la paret s’ha mogut, no costa res habilitar botadors pels que caminam, però ai!!! amics, la propietat privada, que ho és de gelosa que no puguem anar a veure les meravelles de la Serra.
Una vegada passat la barrera, hem trobat fems divers, ferros, una espècie d’entrada amb columnes i faroles abandonada, en definitiva una porqueria més a llocs idíl·lics. Però encara ens restava veure el final de la festa, quan ja en el GR, ens hem trobat una formigonera de camió abandonada al costat del camí, un espectacle digne de veure.
Al cap de una estona, hem sortit a la carretera, i hem fet el darrer tram per aquesta fins arribar de nou als vehicles, ens ha passat una cosa curiosa, a dos llocs diferents, caminant per la carretera i abans del petit túnel que dóna al mirador, un aire gèlid ens ha bufat, hem esbrinat que eren dues encletxes, a peu de carretera, que de un venir de qualque cova i que a mode de bufador envien aquest aire fred a l’exterior.
Hem fet el final feliç al costat del restaurant, bevent unes cervesetes que solem dur dins una petita gelera, programant noves rutes i esdeveniments.
En definitiva, ruta matinal, circular, amb un desnivell de 300 metres, realitzada en 3 hores i 45  minuts comptant el temps del berenar i el bany.
Assistents: Cati, Manolo i Tomàs.
Mètode MIDE: 3443. Per tant la consideram DIFÍCIL +2


COMENÇAM A CAMINAR AMB EL RESTAURANT "ES GRAU" AL FONS



NA CATI JA DINS EL PAS DE BAIXADA

RETROSPECTIVA DEL PAS DE BAIXADA


EL MAR ESTAVA MAGNÍFIC

PROGRESSANT DINS LA MALESA


BAIXANT A LA PLATJA





PLATJA DE CAN PRUAGA




AIGÜES MOLT NETES




LA SIRENITA





ES GENERAL, PREPARAT



ROQUES


CAMÍ DE PUJADA ESBLADRAGAT


TORNAM A SORTIR AL CAMÍ

LLOC DE PAS PER A SUPERAR LA BARRERA 

BARRERA AMB FILFERROS PER TOT


ARRIBAM AL GR 221


FORMIGONERA ABANDONADA AL GR 221





ELS VICIOSOS DEL VERDEROL-EXTEEM

PLATJA DE CAN PRUAGA VISTA DES DEL MIRADOR RICARD ROCA



LA DUTXA DEL GENERAL








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada