divendres, 17 de novembre del 2023

PUIG DEN PERE OGUER



He deixat el vehicle a Puigpunyent, a prop del final del poble, sortida cap a Esporles pel Coll des Grau. Deixam la carretera i seguim per un camí asfaltat senyalitzat amb balises que ens indiquen cap a Estellencs. Passam pel costat de Son Fortesa, que deixam a l’esquerra.

El camí molt ben senyalitzat, passa per dues barreres, una metàl·lica i una petita de fusta, ara ja sense asfaltar, per camins de terra, en pujada. Seguim pujant, trobam una balisa que ens indica sortir del camí ample, per fer una drecera, al tornar a sortir al camí, a ma dreta podem observar una antiga teulera en runes.

Seguim pujant, tenim a la vista Sa casa de Muntanya, arribam a l’alçada de sa Casa i la deixam a ma esquerra, per agafar el camí de ma dreta, després tornarem per l’altre costat, obrint aquí un cercle.

El camí cap a Estellencs no té pèrdua, ben senyalitzat, trobam abans d’arribar al Coll d’Estellencs un desviament a ma dreta que ens duria al Coll des Grua, nosaltres seguim cap el Coll d’Estellencs, aon arribam en una estona, el Coll està delimitat per un portell obert en una paret seca, passam a l’altre costat, iniciant la baixada, però als pocs metres, deixam aquest camí, per agafar-ne un a ma esquerra, sense fites ni balises.

Aquest més estret, però clar, es dirigeix al coll des Carnisseret, anam deixant a ma esquerra una petita serreta, en intuir que estic a prop del punt més alt, sortim a ma esquerra fora traça per assolir al Puig den Pere Oguer, situat a 722 msnm.

Es puig travessat per una paret seca de termes, ens ofereix una gran vista sobre el Galatzó. Travessam la paret seca, passant a l’esquerra, per arribar en una baixada molt atupida de malesa al Coll des Carnisseret.

Segons el mapa, hi ha un caminoi, que en principi no trob, però una mica més a baix el localitz, i segueix per l’esquerra, a mesura que vaig baixant el caminoi es fa més evident i ample. Finalment desemboca en un altre camí ample, ja molt a prop de sa Casa de Muntanya, aquí tanc el cercle que havia obert i baix pel mateix camí de pujada, fins a Puigpunyent.

En definitiva, ruta semi circular de 12,5 quilometres, amb un desnivell positiu de 50 metres, realitzada en 4 hores i 45 minuts comptant aturades.

Mètode MIDE: 2333. MITJANA +3


CANALETA


TEULERA
COLL D'ESTELLENCS
ESTELLENCS
GALATZÓ DES DEL PUIG DEN PERE OGUER
DES DEL PUIG DEN PERE OGUER. VA PER TU LLUÍS.💕💕💕
ES PUNTALS
GALATZÓ OMNIPRESENT
💗💗💗
COLL DES CARNISSERET
NA BAUÇANA
ARBOCERES
CASA DE SA MUNTANYA
RUNA TOTAL
SA TEULERA
PUIG DE NA FÀTIMA
SON FORTESA

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada