dimarts, 25 de juliol del 2023

EMBASSAMENT DE LLAUSET-IBÓN DE BOTORNÁS


Per a dur a terme la ruta d’avui, hem anat fins l’embassament de LLauset, arribar-hi, encara que sigui amb cotxo es una aventura. Passat el poble de Vilaller i abans d’arribar a l’embassament de Senet, hem de girar a ma esquerra cap el poble de Aneto.

Seguim la estreta carretera, passam per Aneto i continuam pujant, fins arribar a unes planes, a on hi ha unes bordes, seguim per la carretera, ara ja sense asfalt i en tot moment amb una caiguda de vertigen, fins que arribam a un túnel curt, dins el túnel hi ha una bifurcació i agafam la de l’esquerra, al poc arribam al túnel de LLauset, sembla que retrocedim 80 anys en el temps, és fantasmagòric.

En sortit del túnel, just arribam a l’aparcament i ja tenim l’embassament davant. Hem d’agafar un camí ample, que passa per un nou túnel curt, ara ja només ens resta seguir el sender, al costat de l’embassament, senyalitzat amb marques blanques i grogues.

Hem de pujar , encara que anem al costat e l’embassament, primer passam per una gran rosseguera, després trobam dos punts amb cable d’acer per seguretat, sobretot si hi ha gel al caminoi, i així arribam al cap de l’embassament.

Aquí podríem seguir recte i aniríem fins el coll de Llauset o girar a ma dreta, està senyalitzat, per arribar al Refugi de Cap de Llauset, nosaltres seguim aquesta opció, hi ha una bona pujada, fins que arribam a un collet, des d’on podem baixar a l’estany de Botornàs.

Aprofitam per a berenar una mica, al costat de l’estany i tornam pel mateix camí, molt a prop ens queda el Refugi, però avui no hi arribam.

En definitiva, ruta de sis quilometres d’anada i tornada, amb un desnivell positiu de 300 metres, realitzada en 3 hores i 45 minuts comptant aturades.

Assistents: Magdalena i Tomàs.

Mètode MIDE: 2232

IBÓN DE BOTORNÁS
CABANYA DE BOTORNÁS
REFUGI DE CAP DE LLAUSET
DES DE L'IBÓN DE BOTORNÁS. VA PER TU LLUÍS.💝💝💝
EMBASSAMENT DE LLAUSET
PRESA DE LLAUSET
TÚNEL DE LLAUSET
INTERIOR CABANYA DE BOTORNÁS

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada