dimecres, 19 de juliol del 2023

RIU ALCANADRE DES DEL SALTO DEL BIERGE

 

Per a dur a terme aquesta ruta, hem anat fins el poble de Bierge, situat en el Parc natural de la Sierra y los Cañones del Guara. El salto de Bierge està a poc més de un quilòmetre del poble i és una presa artificial de 9 metres d’alçada que s’ha convertit en un lloc molt visitat per les possibilitats que dóna de bany.

Hem aparcat en el lloc habilitat, hi ha un bar restaurant  i unes escales que baixen al Salto. L’ajuntament de Bierge només deixa entrar a la zona a 250 persones cada dia, per tant convé reservar els bitllets si hom hi vol anar i assegurar-se entrar. ecost és de 3€ pp, els nins no paguen. La zona de la presa està clausurada, la ruta comença en aquest punt, remuntant el riu Alcanadre fins la zona esportiva torrentera, és una gran piscina de uns 2 quilometres i mig de llargària. Aquesta és la zona que avui hem fet, tot el temps dins l’aigua, a vegades t’arriba al turmell i altres et tapa completament.

Per tant, per fer el recorregut el millor és dur un bidó o una motxilla estanca, sabates velles de caminar, beure i menjar, i una camiseta de màniga llarga i gorra, ja que el sol pega de ple tot el temps. La primera vegada que ho vaig recòrrer no anava preparat, ja que no m’esperava que el riu fos així, però avui si, amb una motxil·la amb un compartiment estanc, hem deixat una gelera i la roba davall un arbre, per tenir manutenció a l'arribada. En tot moment es va fresc i hi ha un caramull de bones zones per bany.

Hem arribat al punt a on el torrent s’estreny i es recorregut per barraquistes, n’hem trobat  molts. Al arribar a quest punt, hem aprofitat per donar-nos un bon bany i tornar enrere pel mateix camí.

En resum, ruta dins el riu Alcanadre d’anada i tornada de 5 quilometres de distància, sense desnivell, realitzada en 4 hores, comptant aturades.

Assistent: Tomàs.

Mètode MIDE: 2132. FÀCIL +4



RIU ALCANADRE. VA PER TU LLUÍS 💟💟💟
SALTO DE BIERGE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada