dijous, 7 de setembre del 2023

SERRA D'AMÓS



Per a dur a terme la ruta d’avui m’he desplaçat fins Alaró, he agafat sa carretera que va a Orient i he deixat el vehicle devers el PK 18, a on es poden aparcar alguns vehicles al marge esquerra.

He entrat al GR, que en primer lloc passa per un camí asfaltat, fins que arribam a una bifurcació, a ma dreta deixam l’asfalt que va a Son Berga i a ma esquerra contínuam pel GR, ara ja com a camí de pedres i terra.

Passam per diversos portells, tot seguint clarament de forma senyalitzada el GR, fins que arribam a ses cases de Solleric, convertides en residència per a turistes.

Seguim les indicacions, passam per una caseta amb un pou, a ma esquerra surt un camí, després tornaré per ell. Segueixo una estona i després de un altre portell deix el GR a ma dreta i continuo pel camí de ma esquerra, arriba a una altra caseta amb moltes vidrieres, pas per davant i deix el camí, per agafar una torrentera, hi ha alguna fita, però molt difuminat el sender i a estones taponat pels arbres caiguts.

La pujada en fort pendent, es va atracant a les parets verticals del Puig de sa Cova dels Carboners, seguint la pujada de forma intuïtiva, arrib a un pas, hi ha una corda que ajuda a passar-lo, amarrada a un arbre i em situa just davall el puig, el tenc que vorejar per la dreta i ja situat a l’altra vessant, es pot pujar a dalt per diversos llocs, sempre ajudat amb les mans.

Comentar que he pensat que aquest era el pas de Sa Ginebrissa, però sembla que hi ha polèmica per a situar correctament el pas, i com no estic segur, no li pos nom.

Aquest punt és el més alt de la Serra amb 842 msnm, continuo per la carena, a estones pas a esquerra o dreta, en tot moment em trob amb un caramull de colls per caçar tords, molta ferralla i brutor, que desentona amb  el que és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, per la vessant nord és fàcil arribar-hi amb vehicles, entrant per Comassema.

Arrib al Puig d’Amós, el que dóna nom a la serra i més baix dels tres, a partir d’aquí ja no he pogut fer més fotos, el mòbil s’ha bloquejat. He seguit per la zona a estones complicada, s’han de posar mans i estar en tot moment atents. He agafat la pujada al darrer cim de dia , el Puig de sa Font Fresca, per  aproximar-me he entrat per la dreta, hi ha un rocadal, que s’ha de guanyar trepant, una vegada a dalt, i arribant ja el cim, s’ha de cercar a la vessant sud la pujada.

A dalt les vistes són amplies i espectaculars de tota la zona central de Tramuntana, podem observar una creu tallada a la roca.

Per baixar, he optat per la baixada sud, direcció ses cases de Solleric, una baixada també amb fort pendent, trobant algunes sitges i molts colls de tords, fins que s’arriba a un portellet que dóna a un camí ample, aquest baixa al camí principal i dóna a la caseta que he comentat abans, fent la tornada des d’aquest punt pel mateix camí de l’anada.

En definitiva, ruta semi circular de 16 quilometres, amb un desnivell positiu de 700 metres realitzada en 6 hores i mitja comptant aturades.

Mètode MIDE: 3443. DIFÍCIL +2

PUIG D'ALARÓ

PUIG DE S'ALCADENA
CAMÍ DE L'ESQ UERRA
CASETA AMB VIDRIERES
PAS DE SA GINEBRISSA???
EL PAS VIST LATERALMENT
UN DE MOLTS COLLS DE TORDS
PUIG MAJOR, SA TORRE I TOSSALS
PUIG DE SA COVA DELS CARBONERS
PUIG D'AMÓS I TEU EL NAS EL PUIG DE SA FONT FRESCA
L'OFRE, NA FRANQUESA I SA RATETA

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada