dijous, 4 de gener del 2024

PENYAL DELS BOUS-VOLTA AL PUIG BELLVEURE



Hem Deixat els vehicles al carrer del costat de l’estació de tren de Binissalem, creuam les vies del tren per agafar el camí de n’Arabí. Passam per davant Ca n’Arabí i agafam un desviament a la dreta pel camí den Pere Antoni, fins que arribam a unes cases.

Passam per davant ses cases i seguim el camí fins que trobam una xarxa metàl·lica amb un portelló pel que passam, seguim un senderó a estones i altres sense traça, per arribar a la part més alta del penyal.

Sortim uns metres abans del cim i seguim fins arribar al punt més alt del Penyal dels Bous, modest cim que supera per poc els 400 metres. Aprofitam per a berenar una mica amb bones  vistes sobre el Pla de Mallorca.

Baixam per la cara sud, fins el Coll den Simonet, que separa el penyal dels Bous i el Puig de Bellveure. Pel coll passa un camí que agafam i arribam a Son Llavià, a ma dreta trobam unes solls amb molts animalons.

Baixam pel camí de Son LLavià, fins la Ma-2110, carretera asfaltada entre Alaró i Lloseta, la seguim una estona i giram a l’esquerra pel camí Vell d’Orient, passant per les grandioses cases de Son Forteza, a on podem veure algunes truges de porc negre amb les seves cries,  arribam a un nou desviament a ma esquerra, el camí de Banyols, moltes escombraries ens indiquen que s’està fent molta obra i que sembla que ses cases de Banyols es convertiran en un nou hotel d'interior, hi ha pocs hotels a Mallorca i en necessitam molts més amb les seves corresponents piscines i camps de golf.

Passat, aquest tram, arribam a l’antic camí romà, que es mantén en bon estat. En acabar aquest seguim pel camí des Raiguer, passant per davant ses cases de Dalt Murada, que també serveix d’allojament rural, finalment arribam al camí de n’Arabí, a on tancam el cercle, arribant en pocs minuts a Binissalem. Per tant, hem pujat el Penyals dels Bous i després des del Coll des Simonet, li hem donat la volta al Puig de Bellveure.

En definitiva, ruta circular de 13 quilometres de distància, amb un desnivell positiu de 300 metres, realitzada en 5 hores comptant aturades.

Mètode MIDE: 2333. MODERADA +3

RAJOLA DE SOR FRANCINAINA CIRER


ESTRANY CARTELL A MALLORCA
ES PLA
PUNT CRÍTIC
DES DEL PENYAL DELS BOUS. VA PER TU LLUÍS.💓💝💓
PUIG D'ALARÓ I S'ALCADENA
SON LLAVIÀ
PUIG DE BELLVEURE
SAFAREIG DE SON LLAVIÀ
PENYAL DELS BOUS
SON FORTEZA
CAMÍ ROMÀ
DALT MURADA

IMATGES CEDIDES PELS COMPANYS DE RUTA
AL RESTAURANT VITRAC

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada