dimarts, 13 de febrer del 2018

PUIG DE SA CAPELLA BLAVA I ES PAS D'EN BISQUERRA

Sortida d'avui per indrets complicats de la Serra Mallorquina, problemes per entrar i localitzar el camí, tancat com molts altres camins per finques privades. Els excursionistes a Mallorca són una espècie en perill d'extinció, no ja per un tema d'afició o ganes i sí perque cada vegada és més complicat poder fer els camins, molts d'ells ancestrals  de la nostra illa.
Has de botar contínuament barreres tancades com si fossis un criminal, després t'adonés que els camins estan fitats, en canvi qualcú misteriosament ha esborrat tota indicació i tota fita d'accés, sembla que no ens volen, que n'hi ha que volen les muntanyes per ells tots sols, com si la terra, l'espai, els paisatges, l'aire fos privat, no se si saben que tot el que tenen aquí només és un prèstec, partiran cap el Tàrtar i ho deixaran tot , la cobdicia és tan insupottable com a la vegada humana.
Avui es tractava de fer l'ancestral pas d'en Bisquerra, quan hem trobat el camí hem passat per dos torrents fins que hem enfilat sa Coma LLarga, plena de vestigis d'antic modes de vida passats, forns de cals, fonts, sinies, tot un conjunt  patrimonial que no te preu.
Quan hem arribat a dalt, en lloc de seguir cap el Pas ens hem desviat a la dreta per anar a cercar la carena que ens duria al Puig de Sa Capella Blava, un cim menor de poca alçada, però que en canvi obsequia al caminant amb unes vistes espectaculars del Tomir en primera fila, del val d'Alcanella, del Massanella, avui nevat, i de les badies d'Alcúdia i Pollença.
Hem anant fent la carena, per un terreny bastant complicat fins arribar al Pas d'En Bisquerra, actualment armats amb un cable d'acer que facilita la baixada, és un lloc de pas molt antic que segurament unia el val d'Alcanella amb el pobles de més a prop.
Quan hem baixat, en direcció Nord i diagonalment hem anat a cercar una pared, actualment completament vallada per un altre amic dels excursionistes i que no deixa passar pels camins que passaven per les finques d'Alcanella i Alcanelleta. El terreny, molts anys després de les grans ventades que assolaren una bona part de Mallorca, encara estan plens de pins i altres arbres tirats a terra, fent borra i esperant que qualcú vagi a netejar el bosc,
Finalment hem anat a Ses Figueroles, unes cases molt ben situades en una petita vall i que actualment estan en restauració, esperem que sigui per a un bon fi. Sembla que  a Ses Figueroles s'hi fan misses negres, hem trobat indicis de rituals satànics.
Assistents: Manuel, Humberto, Artur i Tomàs.
Mètode MIDE: 2443. Per tant la consideram Difícil +1



































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada