dimecres, 7 de febrer del 2018

TORRE DE SA MOLA DE TUENT I NA FALCONERA PEL PAS DEL COCO

La sortida d'avui ha estat esplèndida , en el imcomparable marc de Cala Tuent. Hem deixat el cotxe a l'Ermita de Sant Llorenç, per agafar la carretera que duu a Cala Tuent, un quilometre més o manco, per sortir en un camí a la dreta , que passa per una barrera tancada, hem demanat permís per passar al guarda, el Domingo Riutord, que tenia una riella torta, tombada.
Una vegada solucionat aquest problema, hem anat a enfilar el pas, per un camí en baixada cap a la mar, quan hem vist per on havíem de pujar hem deixat el camí, i ben aviat hem trobat algunes fites que ens hans ajudat una mica, emperò no hi ha confusió, el pas del Coco, un pas llarg, difícil, aeri, no dóna problemes pel que fa a la orientació, només es pot passar per un lloc, lo altre són parets verticals que no admeten compromís.
Amb molta paciència i perseverància hem anat pujant, fins assolir un petir pla davant Na falconera, un cimet, que sembla inexpugnable per la part frontal, emperò hem trobat la manera de pujar-hi, per després baixar per la part contrari, bones vistes de Sa Costera i del Morro de sa Vaca, un espectacle visual impressionant.
Des de Na falconera veiem perfectament sa Torre de Sa Mola de Tuent, o també sa Torre de Son Palou, en mitja hora hi hem arribat. Restaurada fa pocs anys, està impecable, encara que l'escala que hi ha per pujar té algun ferro que dóna mal fario, sembla ue s'ha d'amollar, s'ha d'anar molt alerta, ja que si caus del derrer , hi ha devers set metres.
La Torre a dins està neta i en immillorables condicions, per poder passar un vespre amb bona companyia, vinet de Somontano, i pegar dos terringols si és necessari.
Hem pujat també a la terrassa, aon hi ha un antic canyó, i el vertix geodèsic.
Al costat de la Torre, hem dinat , per després baixar vertiginosament cap a l'Ermita de Sant LLOrenç, passant pel pas dels Torrers, actualment armat alb fil d'acer i unes gafes de ferro a mode d'escalons. Es veu que el camí antíquissim que hi havia per pujar a la torre s'ha anat degradant i han posat aquestes ajudes per no fotre per avall.
Assistents: Manuel i Tomàs
Metode MIDE: 3343. Per tant la consideram Difícil +1


















































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada