diumenge, 10 de juny del 2018

PUIG ROIG I ROCA ROJA PEL PAS DE LA PARET


Si demanes a un excursionista si ha pujat al Puig Roig, el més normal és que et respongui que ha fet la Volta al Puig Roig, pujar el Puig Roig, és un altre tema.
Avui hem pujat al Puig Roig, li hem donat sa volta, ja que hem sortit des de la carretera de Lluc a Pollença, entrada a Mossa i l’hem pujat des del pas de sa Paret.
Els caminadors, només podem accedir a Mossa i Femenia els diumenges, des d’aquí volem agrair a la propietat de les finques de muntanya que ens deixin passar pels camins els diumenges per poder fer excursions per aquestes finques.
Hem entrat per la porta de la finca, uns moments abans uns estrangers han aparcat devora nosaltres i han destrossat els baixos del seu cotxe de lloguer, davant la porta de Mossa hi caben tres cotxes, emperò el desnivell és brutal, si no duus un cotxe alt, pots tenir problemes.
Bé, hem fet el camí fins la fina, hem passat per darrera i després hem pujat pel sensacional caminoiet que ens duu al Coll dels Ases, hem seguit com si anéssim a fer la típica Volta al Puig Roig, fins que li hem donat la volta i hem deixat a la nostra dreta el Quarter dels Carabiners, en aquest punt hem arribat al primer punt important del dia, la Paret, que dóna nom al famós pas de la Paret.
Hem pujat per la vertiginosa Paret, a estones per damunt, a estones pel costats, fins que hem arribar al Pas, també vertiginós, però no perillós, bones preses i bon pujar, m’ha agradat molt més fer-lo en pujada que quan el vaig fer en baixada
Una vegada assolit el Pas de la Paret, hem anat a directes cap a  la Roca Roja, en uns vint  minuts, ara ja les vistes espectaculars, és una excursió de luxe, per aquest fet. Des de la roca, hem pogut veure el cim del Puig Roig, hem anat cap allà en un terreny molt complicat, difícil, però fitat, i ja no deixaríem aquestes dificultats fins a tornat al Coll dels Ases.
Hem arribat al cim del Puig Roig, el 1000 més baix de Mallorca, però no el més fàcil, ni molt manco. Hem dinat a dalt, feia un dia fresquet, boníssim per la practica del muntanyisme, però ens ha entrat la boira, enemiga de caminadors i hem accelerat la baixada.
La boira anava i venia, no ens ha causat cap problema, i finalment hem tancat el cercle que havíem iniciat el dematí, pràcticament arribant al Coll dels Ases. Desprès ja ha estat fer el mateix caminoiet i arribar al cotxe.
Segons la informació que m’ha passat en Jordi, hem fet uns 15 quilometres, un desnivell acumulat de quasi 1000 metres i un temps amb aturades de 7 hores i 40 minuts. Jo vaig a pèl, no som massa ni de tracks, ni estadístiques, ni mòbils, per això em diuen Don Tomàs.
Assistents: Marga, Jordi i Tomàs
Mètode MIDE: 3344. Per tant la consideram DIFÍCIL +2







SA FONT DE SA BALMA




CAMPANETES DEL DIMONI BUFARELL O DIDALERES




MORRO DE SA VACA


SA TORRE DE LLUC




QUARTER DELS CARABINERS



PUIG DE SES VINYES , PUIG MAJOR I MORRO D'EN PELUT


PAS DE SA PARET








S'ENTREFORC



PUIG ROIG


FANTÀSTIC






ROCA ROJA


CIM PUIG ROIG






MALLORQUINICUS BOISEI















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada