TRADUCTOR


Cala Sant Vicenç-Port de Pollença

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT

En aquest Blog, hom trobarà una mostra de les millors fotos de cada sortida que faig a la muntanya i/o a espais naturals i en ocasions una lleugera descripció dels fets.

No hi ha grans descripcions de rutes, ni mapes, ni consells, tot és pur entreteniment.

Es poden veure les fotos clickant sobre qualsevol d'elles, s'obre un desplegable i tot seguit, hom pot visualitzar-les a totes en format gran i seguides.

Hi ha traductor de tot el Blog i cerques per arxiu, de llocs, cercador i cronològic.

Hom es pot fer seguidor i rebrà en el seu correu les futures entrades.

Els textos qua acompanyen les fotos, poden ser reals o imaginaris, tot és relatiu i depén de com es vulgui entendre.

No hi ha pedagogia aquí, això ho deix pels entesos, jo no som més que un becari dels camins, un humanista eventual, un captador d'imatges i moments.

Els llocs visitats són bàsicament la Illa de Mallorca i els Pirineus, encara que es poden trobar altres indrets.

Mai les imatges, fan honor a la realitat de la muntanya, només serveixen de referència per si hom vol tenir una lleugera idea del que trobarà si visita un lloc mostrat en aquest Blog.

Són milers les hores dedicades i milers els quilometres recorreguts. Tot el material és propi, excepte algunes imatges que en algunes ocasions em cedeixen els meus acompanyants de forma desinteressada.

Totes les rutes d'aquest Blog estan realitzades sense utilitzar ni Track's ni GPS's, ni cap altra mitjan tècnic o digital. L'ús de mapa i en algunes ocasions indicacions que trob de persones que han fet les rutes són les eines emprades.

Salut i República !!


Tramuntana

divendres, 29 de juny de 2018

SEMINOCTURNA A CALA EN TUGORES


Ha arribat l’estiu de ple i han arribat les sortides nocturnes, seminocturnes i altres amb herbes de mesclar.
Com quasi cada estiu aprofitam les llunes plenes per fer sortides a mig horabaixa i tornar ja de vespre amb el llum de la lluna.
Avui he escollit la caminada de sa Colònia de sant Jordi a Cala en Tugores, una caleta preciosa, amb un paisatge format per una gran acumulació d’algues que és únic a Mallorca, i que cada any em don compte que molta gent desconeix absolutament.
El camí no te cap secret, es surt de Sa Colònia, des de la Platja des Dolç, per anar vorejant, podem veure a mesura que anam caminant, els illots de Na Guardis, Na Moltona i de Na Pelada.
Després de la Platja des Dolç, passam per la Platja des Carbó i seguidament de Paltja de Ses Roquetes, una vegada passada aquesta darrera ens resta caminar per un sender entre els filferros que tanquen la finca de s’Avall i la mar, en tot moment el terreny és còmode.
Finalment arribam a Cala En Tugores, li donam tota la volta i anam fins una explanada, a on és fàcil entrar a l’aigua i des d’on es veu de forma magnífica la posta de sol.
Ens hem donat un bany, les aigües avui estaven molt tranquil·les, netes i a una temperatura ideal. Després hem sopat, avui hi havia molts de plats diferents, però destacarem una paella cega de marisc i un “solomillo Wellington”, tot s’ha compartit entre els assistents, regat amb vins de les millors bodegues del sud de França.
També ens hem delectat amb les clàssiques herbes mesclades Vidal amb gel, tot un luxe davant la mar i en aquest espai verjo. Una miqueta més tard ha sortit la lluna, quasi plena, al 97 %.
Hem tornat pel mateix camí, i una part de l’expedició s’ha aturat al “xirinquito” den March de sa Platja des carbó a donar-se el darrer bany del vespre, ha estat fantàstic i hem aprofitat per criticar a tots aquells que no han vengut a la caminada, ”quan parlen de mi no ric”, per tant si hom no vol ser objecte de xascarrillos, millor que vengui.
Devers les tres de la matinada hem arribat a sa Colònia i cadascú cap a ca seva, que no són hores per estar pel aquest món tan perdut i viciós.
Vull agrair a tots els assistents la bona sintonia que hi ha hagut i als que han vengut per primera vegada, desitjar que repeteixin en properes sortides.
Assistents: Joana María, Magdalena, Mer, Irene i amiga, Pedro, Rosa, filles, fill  i company de na Rosa i Tomàs.
Mètode MIDE: 1112. Per tant la consideram  FÀCIL.Cap comentari:

Publica un comentari

VISITES

EXCURSIONS MÉS VISITADES

Arxiu del blog

M.I.D.E.

El mètode MIDE (Mètode de Informació d’Excursions), utilitza quatre paràmetres:

1/ Severitat del Medi.

2/ Orientació en l’Itinerari.

3/ Dificultat en el desplaçament.

4/ Quantitat d’esforç.

Cada un d’aquests paràmetres s’avalua entre i 1 i 5 punts, depenent de la dificultat, essent 1 el més fàcil i 5 el més difícil. Per tant una excursió donarà una suma en els seus quatre paràmetres de entre 4 i 20 punts totals. Seguint aquesta pauta, depenent de la suma dels punts totals i per fer més fàcil la comprensió en un simple cop d’ull he fet la següent llista de dificultat:

04 : MOLT FÀCIL

05 A 08 : FÀCIL

09 A 12 : MITJANA

13 A 16 : DIFÍCIL

17 A 20 : MOLT DIFÍCIL

Per facilitar encara més la comprensió, he afegit el terme “Plus” o “+”, per exemple si una suma 09 punts (2223) seria Mitjana +1, en canvi si sumés 12 punts (2343) també seria Mitjana, però +4.

L’amo d’es Psiquiàtrik.


SEGUIDORS