divendres, 7 de juny del 2019

PUIG NESPLER-PUIG DELS ABELLONS

L’estiu ja és a les portes i els seus efectes ja es fan notar, però els caminadors no aturam, es tracta d’anar adaptant-se als medis i a les circumstàncies.
Hem deixat els vehicles al petit aparcament que hi ha a la sortida de Caimari, per caminar uns metres per la carretera i després agafar el camí de Lluc, quan se surt de nou a la carretera hi ha un gran botador, que entre a un Comellar, idò per aquí s’ha d’anar.
El camí en pujada és ample i acollidor, antic camí de carboners, puja fins el coll que separa els puigs Nespler i dels Abellons. Nosaltres,  però no arribam al coll, sortim abans per l’esquerra, sense camí ni traça, enmig de carritxeres i pedreres, ja que des del coll, la pujada no es pot fer sense escalar o amb cordes, pel tipus de terreny.
Una vegada van guanyar sa carena, varem tenir que passar alguns ressalts, grimpant algunes vegades, la referència és una paret que passa per dalt i que deu ser partió de finques, per cert la paret amb filferro de cap a cap, tristament varem veure com una ovella es va enganxar amb el filferro i va morir sense poder ser auxiliada. No acab d’entendre aquesta dèria que hi ha a Mallorca amb les tanques i els filferros, posant barreres al camp, amb un afany de se suposa voler demostrar propietat i privacitat.
Després de una sèrie de ressalts, arribàrem al definitiu, la cima és una mica peculiar, ja que no és la típica cima, el punt més alt està marcat amb una fita al costat de la paret mitgera.
No ens quedava més remei que retrocedir una mica, vàrem comprovar que si haguéssim duit una corda, la baixada al coll no era massa complicada, però no la dúiem, per tant, de nou ens ficarem dins terreny salvatge, per no perdre alçada i arribar al coll de separació dels dos puigs.
Des del coll, en el qual també hi ha una paret de separació, vàrem pujar al puig dels Abellons, per un sender bastant bo, sense dificultat. Aquest puig és el que te el típic “mogote” cilíndric, que antigament marcaven els puigs.
A partir d’aquí decidirem baixar per la directa cap a Caimari, per terreny salvatge però al poc de progressar per aquest terreny, ens trobàrem amb una grata sorpresa, un comellar, marcat amb fites, antic camí e carboners que ens va facilitar molt la baixada, aquest camí no està marcat als mapes, més tard poguérem saber  el per què.
El camí, fantàstic, fins que arribàrem a una barrera, sense botador, tancada, al poc una casa tancada amb una barrera metal·lica, sense botador. O sigui que la propietat privada ha usurpat un  antic camí de carboners i l’ha clausurat, és per això que aquest camí ha desaparegut de les opcions possibles per a pujar al puig dels Abell0ns.
Després d’aquesta propietat, arribàrem al poble, pel carrer del castellet, i ens aturàrem al bar den Tomeu a fer el final feliç.
En definitiva, una ruta circular, realitzada en 4 hores amb l’aturada del berenar, i un desnivell acumulat de uns 500 metres.
Assistents: Manolo i Tomàs.

Mètode MIDE: 2543. Per tant la consideram DÍFICIL +2.

ENTRADA AL COMELLAR DE PUJADA




PUJADA FORA DE TRAÇA



OVELLA MORTA PER LA DESÍDIA HUMANA



PUIG DE N'ALI


A LA CIMA DEL PUIG NESPLER

EL PUIG DELS ABELLONS VIST DES DEL PUIG NESPLER





EL COLL ENTRE ELS DOS CIMS

EL PUIG NESPLER


A LA CIMA DEL PUIG DELS ABELLONS


PUNT CLAU AL COMELLAR DE BAIXADA

FINAL FELIÇ A CAN TOMEU

FOTOS CEDIDES PER EN MANOLO







ES GENERAL PASSANT UNA BARRERA



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada