dilluns, 24 de juny del 2019

CALÓ DE FERRUTX I NA PICARANDAU


La nit de Sant Joan, hi ha que la celebra fent foguerons i menjant coca de llardons, nosaltres hem optat per anar a una caleta a purificar els nostres pecats dins l’aigua de la mar.
Hem deixat el cotxo a Betlem, poble de pescadors, segons un cartell que hi ha a l’entrada, més bé actualment urbanització residencial per a gent ben dotada econòmicament. A partir d’allà a on ja no es pot passar, i que la carretera es converteix en camí sense asfaltar hem anat vorejant la mar, passant per s’Arenalet de na Clara que l’hem deixat a l’esquerra.
Bones vistes sobre la mar que arriben al cap de Formentor, i que en primera instancia podem veure el cap de Ferrutx, nosaltres anam una mica abans al Caló de Ferrutx. També unes bones vistes dels puigs de Sa Creu, Sa Talaia Freda i Sa Tudossa.
El camí no te cap tipus de problema, i sempre va al costat de la mar, arribam a on hi ha un petit moll, aquí està situat el caló de Ferrutx, nosaltres seguim fins que ens topam amb un torrent , el qual trevessam, aquí hi ha l’únic lloc a on avui hem d’anar una mica alerta, passam per un petit pinar i després ja trobam la petita cala que hi ha a darrera, na Picarandau, un lloc màgic per a donar-se un bany a la mar, poca arena i molta alga, aquí es veu que per sort els hotelers i altra gent de mal viure, no hi fica el nas per que treguin les algues, ami personalment no me molesten gens, al revés són com un matalàs a on posar la tovallola i tombar-se.
Hem sopat una mica, botelleta de vi i hem pogut veure una gran posta de sol, amb una brisa fresca. Al caure el sol, hem agafat els atapins i hem tornat pel mateix camí, alguns joves estaven acampats, i es veu que anàvem a passar el vespre entre els pinars. La llum s’ha anat apagant, però ens ha permès arribar de nou a Betlem, sense tenir que utilitzar els frontals.
Per tant, ruta vespertina senzilla, ideal per l’estiu, d’anada i tornada, sense desnivell i realitzada en una hora l’anada i una mica menys la tornada.
Assistents: Magdalena i Tomàs.
Mètode MIDE: 1212. Per tant la consideram FÀCIL +2



PUIG DE SA CREU

CAP DE FERRUTX

S'ARENALET DE NA CLARA



SA TALAIA FREDA


AL FONS ELS PAS DELS PORCS


CAP DE FORMENTOR

CALÓ DE FERRUTX


NA PICARANDAU




ES GENERAL PURIFICANT ELS PECATS




EL SOL VA TOMBANT


POSTA DE SOL DES DE NA PICARANDAU





L'ACCÉS A NA PICARANDAU  NO ÉS FÀCIL



SORTINT DE NA PICARANDAU




PURIFICATS


SORTIDA DEL TORRENT A LA MAR




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada