dimecres, 19 de juny del 2019

SERRA DEL CAVALL BERNAT (INTEGRAL)



Per tancar el cicle de les rutes primaverals, ja que en dos dies acaba l'estació, hem realitzat una de les rutes més amblamàtiques de Mallorca, la fastuosa Serra del Cavall Bernat.
Hem deixat un vehicle a la rotonda del Port de Pollença des d'on surt el camí de Cala Bóquer, i hem anat amb un altre vehicle a Cala Sant Vicenç, des d'on hem començat la ruta, en concret des de la derrera cala (Cala Carbó), s'ha de pujar per una carretera asfaltada en molt mal estat fins la part de dalt, aon hi ha una rotonda.
A partir d'aquí comença el camí, per dir qualque cosa, ja que camí n'hi ha poc, es va avançant per amunt i encara que hi ha algunes fites, en tot moment el camí és salvatge.
Una primera elevació ens deixa ja a la part de dalt de la Serra, ja que aquesta no és molt elevada, uns 350 metres de màxims. Ara toca anarpujant i devallant tots els promontoris que hi ha a la Serra.
Ben avaiat, localitzam el primer forat, no és fàcil de trobar i es pot passar pel costat sense adonar-se'n, però avui ha estat el dia dels forats, i els hem localitzats a tots.
El primer s'ha de vaixar una mica, per veure'l dins el que en principi sembla com un avenc, i després s'obren dues finestres a la mar, una més ample i una petiteta al costat .
Hem continuat, én un exercici d'entreteniment total, no et pots avorrir, s'han de pujar grans roques, vorejar  altres, anar a prop dels penya-segats, un gran plaer visual ens acompanya tot el temps.
En un punt determinat, hi ha duplicitat en les fites, és el moment d'anar ales que pugen, i et deixen a la boca del segon forat, el més gros, i que es veu de molt llunt, des de la mateixa Cala sant Vicenç, a modo de pont, fa un arc en la seva part superior.
Aquí hem aprofitat per berenar i reposar forces, agrair als companys que han duit prunes i galetes ecològiques, que sense cap dubte, han ajudat a poder completar la jornada.
Hem continuat, ara ja anant a cercar el punt més alt del dia, encara que per pocs metres, la formació que dóna nom a tota la Serra, una espècie de dent , que hem pujat ja en bastant de calor, a dalt hi ha un espai pla, un balconet, que als teus peus te una paret que cau en picat de 350 metrres damunt la mar, és brutal.
Ara encara ens restaven tres puntes per arribar al final, la primera l'hem passada per baix, amb la grata sorpresa de trobar el tercer forat, més petit, però de gran bellesa, semblava una finstrea per aon entrava un xorro d'aire de la mar, na Cati i jo hi hem pujat.
Hem pujat a la penúltima de les puntes, quasi igual que la del Cavall, aon per segona vegada hem berenat, ara ja teniem les vistes molt netes damunt la part de la mar, ja que la derrera punta, la Salada és una mica més baixa.
A partir d'aquí la vertiginosa baixada, cap a la Cala , per un sender fitat, i que va pel millor lloc entre les caigudes verticals a la mar i la serra, en paral·lel a la línia marítima que dóna a Cala Bóquer.
Hem arribat a la Cala, fent el darrer descans, abans d'agafar, ara ja pla el Camí fins el Port de Pollença, aon havíem deixat el primer cotxo.
En definitiva, una ruta fantàstica, realitzada en 7 hores i 45 minuts, comptant aturades, circular, amb un desnivell acumulat de uns 600 metres. Avui el final feliç, a la caleta des Carbó, amb unes cerveses ben fresques i un bon bany.

Assistents: Cati, Biel i Tomàs.
Mètode MIDE: 3554. Per tant la consideram MOLT DIFÍCIL +1




AQUÍ COMENÇAM


PORT DE POLLENÇA

RESTES CONSTRUCCIONS TALAIOTIQUES



JA SOM A LA PART DE DALT



CALA SANT VIOCENÇ I PUNTA DE COVES BLANQUES


PRIMER FORAT







BOCA DEL PRIMER FORAT



ES GENERAL EN ACCIÓ



UNA DESGRIMPADETA DE TANTES



RETORSPECTIVA



CAVALL BERNAT



SEGON FORAT







PEUS DE PORK AL SEGON FORAT

NA CATI DAMUNT EL PONT DEL SEGON FORAT




DARRER TRAM




PER AQUÍ HEM DAVALLAT

NA CATI ES MOU COM UNA CABRETA


CALA BÓQUER

SERRA D'ALBERCUTX


A LA PUNTA DEL CAVALL BERNAT


ES GENERAL A SA PUNTA DEL CAVALL BERNAT


CALA BÓQUER

PUNTA DE SA GALERA


IN MEMORIAM


AL TERCER FORAT




TERCER FORAT

ENCATA RESTAVA TOT AIXÒ



SERRA D'ALBERCUTX


PUNTA SALADA

TORRE D'ALBERCUTX

ES PAL I S'ILLA DES COLOMER








PEUS DE PORK A  LA PENÚLTIMA PUNTA




QUART FORAT

DAVALLADA CAP A LA CALA




CALA BÓQUER


EN BIEL ALIMENTANT UNA CABRETA



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada