diumenge, 2 de juny del 2019

S'ESTALELLA


Després de tornar de terres pirenàiques a on vaig fer algunes rutes dures i amb molt desnivell, avui ha tocat una sortida de relax al costat de la costa per la zona de s'Estanyol de Migjorn.
Hem deixat el cotxo al costat del Club Naíutic de s'Estanyol, per anar a vorera de la mar, al principi hi ha algunes caletes, i algunes casetes de pescadors, sembla que actualment es lloguen com a turisme rural, molt ben situades just davant la mar.
Hem seguit fins arribar a un petit far, segons la informació de l'Autoritat Portuari construit l'any 1993, en tot moment hem intentat anar vorejant  la mar per les roques, unes molt bones vistes sobre l'Illa de Cabrera, per la zona sembla que hi ha algunes coves que deuen tenir l'entrada per la mar.
Hem arribat a sa talaia de s'Estalella, una torre de defensa que data del any  1577, que estroba en bon estat i que no té accés al seu interior, ja que no hi ha escala i la finestra d'entrada està tapada amb marès i ciment.
Hem continuat de nou per damunt les roques , fins que finalment hem arribat a la urbanització de Vallgornera a Cala Pi, xalets i contruccions amb pisos, una aberració més del litortal mallorquí, per què aquells que volen i poden pagar barbaritats per tenir un mamotreto davant la mar ho facin, encara que sigui a costa de destrossar l'entorn i el paisatge, l'ambició d'alguns i les ganes de fer negoci dels altres són un cóctel brutal, la raza humana no te remei.
Uns tres-cents metres després de començar la tornada hem aturat per fer una lleugere berenada davant la mar i en un lloc sense les odioses construccions.
Enlloc de tornar per  les roques, ara ho hem fer pel sender que hi ha i que arriba al mateix lloc del que havíem sortit.
Hem estat 2 hores i 50 minuts per a realitzar la ruta, camí d'anada i tornada, recorregut a nivell de la mar sense cap tipus de complicacions, apta per a tots els públics.
Assistents: Magdalena i Tomàs.
Mètode MIDE; 1212. Per tant la consideram FÀCIL +2


PRIMERA CALA  DESPRÉS DE COMENÇAR

BUNKER

GAVINES


PETIT FGAR


TALAIA DE S'ESTALELLA



AIGÜES CRISTAL·LINES


UN BON FORAT

SA MADONA DEL PSIQUIÀTRIK

CABRERA





VISTA APROPADA DE CABRERA

DARRERS TRAMS ABANS D'ARRIBAR A VALLGORNERA



TORNANT PEL CAMÍ INTERIOR


UNA ZONA OMBRÍVOLA



ES GENERAL I SA MADONA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada