dilluns, 12 de juny del 2023

NA FÀTIMA-PUIG DE SES FITES

Deix el vehicle a S'Estret de Valldemossa, i per començar la ruta tenc que creuar la carretera, s'ha de, creuar el torrent i passar pel costat de un safareig, actualment tancat l'accés amb filferro, es pot superar pel costat dret, damunt unes roques.
S'ha de seguir un sender, a vegades una mica difuminat, però amb abstants fites, arribam a un racó a on el camí fa una escalonada, en aquest punt, ens podem desviar a la dreta i anar fins el Mirador de s'Estret.
Des del Mirador, tornam am mateix punt i seguim pel sender, guanyant alçada entre marjades, arribam a una sitja, a on hem de fer un gir de 90º a la dreta i pujar fins un petit collet, pel qual passam a l'altre vessant. Ara el sender és entre roques, pujant a prop del buit que ens     queda a ma esquerra.
Encara que es pot perdre el sender an algún moment, és recupara aviat, ja que la pujada és bastant evident. Arribam al cim a on trobam un punt geodèsic.
Aprofit per berenar una mica i duc a terme la baixada per la vessant oposada, cap a Raixa, però tot d'una que puc vaig baixant sense traça per la dreta, anant a cercar el Coll de Son Puig, que separa Na Fàtima del Puig de Ses Fites i Es Frare.
En arribar a baix, no convé separar-se massa de la part seca que travessa el Coll, en començar a pujar, s'ha d'anar per la dreta, ja que unes roques amb forta pendent no deixam progressar. En arribar més a munt a ma esquerra tenim el Puig de Ses Fites i a ma dreta el des Frare, vaig al puig de ses Fites i aprofit per beure i mirar el mapa.
Ara torn baixar el coll de Son Puig, però amb tendència a l'esquerra per anar a cercar l'antiga pedrera de Son Puig, vaig caminant sense traça, fins que em puc situar damunt la pedrera, que vaig franquejant per la seva dreta i vaig baixant  direcció del torrent i la carretera de Valldemossa, fins  que arrib a un camí ample que passa per unes construccions que semblen de un antic molí i un gran safareig amb aigües pudentes.
Ara el camí es perd, i a estones per un caminoi que va al costat de una canaleta vaig seguint en paral·lel pel costat del torrent, fins arribar al safareig per a on havia començat la ruta.
En definitiva, ruta circular amb un desnivell positiu de 600 metres.
Assistent: Tomàs.
Mètode MIDE: 2433. MODERADA +4 




DES DE NA FÀTIMA. VA PER TU LLUÍS.💚💛💜

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada