dissabte, 13 de gener del 2018

PA DE FIGA DE SON TORRELLA I PUIG DE SES VINYES

Avui la sortida ha conjuminat, dos cims molt rellevants a la geografia mallorquina, el Pa de Figa de Son Torrella i el puig de Ses Vinyes.
La sortida s’ha efectuat a les 09:15 des de l’aparcament que hi ha al costat de la base militar del Puig Major, en poc temps hem arribat al Coll de s’Escudella, des d’on hem virat cap a l’esquerra per agafar la forta pendent que ens pujaria al Pa de Figa pel seu costat esquerra en l’ordre de marxa.
La pujada és molt exigent, aèria, samba impossible, però en dues hores justes estàvem al cim, a on hem berenat de xuplats i dàtils. Després del pa de Figa hem anat cap a la Cadira de Sa Reina, hem pogut veure sa Monja Prima o Espasa i la incommensurable Agulla del Frare, que s’aixeca tal qual, com un bon pardal de moro, en tota la seva elegància i potència.
Baixada vertiginosa, per les rossegueres, per tornar al Coll de s’Escudella i pujar en mitja hora fins el cim del Puig de Ses Vinyes. Allà hem dinat, feia un fred que pelava, però estaven ben còmodes en un lloc una mica enclotat, a on estàvem guardats del vent gèlid.
Ja només ens restava baixar a on havíem deixat els cotxes, fent la Serra de Turixant, no l’hem poguda completar, ja que na Marga ha agafat un bastó i l’hi ha llançat al cap a en Jordi, però en Jordi l’ha esquivat, el bastó ha anat a parar a un penya-segat, i l’hem hagut d’anar a cercar, aquest fet ens ha fet perdre mitja hora, la fosca negra venia i hem baixat de la Serra per anar a la sortida que hi ha al petit mirador de l’embassament de Cúber.
Al finalitzar hem tengut un problema greu, volíem un final feliç, i ens ha costat molt, hem trobat tres bars tancats, ha estat el quart a Palmanyola, on hem pogut fer la finalització, tal com Deu mana i criticar a tots aquell que no han vengut, tal com manen els cànons.
Assistents: Marga; Mer, Pedro, Artur, Jordi, Lluís i Tomàs.

Mètode MIDE: 3343. Per tant la consideram Difícil +1




































































































































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada