dijous, 5 de juliol del 2018

CASCADAS DE ARDONÉS


La sortida d’avui ha estat des del poble de Cerler, el més alt situat en tot el Pirineu Aragonès, i del qual surten unes pistes d’esquí molt famoses.
Hem fet una ruta d’aquestes considerades familiars, per atots el públics, nom és amb un punt delicat, que més endavant mencionaré.
La volta es circular, surt i acaba a Cerler, nosaltres hem iniciat la ruta per la part que és més a prop del riu, un camí d’aquests preciosos, entre arbres que donen unes bones ombres.
Hem passat per l’ermità de San Pedro màrtir, patró de Cerler, a on ens hem trobat amb na Vanessa, una al·lota hondurenya que ens ha acompanyat tot el recorregut i que treballa a l’hotel Edelweiss de Cerler, és l’encarregada del bar i hem quedat que un dia anirem a fer unes tapes.
Enmig del cami ha sortit una culebra de ferradura, que ens ha saludat i ha deixat que li fessim una foto.
Hem anat pujant per un sender molt ben marcat i que en un moment determinat passa a l’altre costat del riu amb el que a Aragó denominen “palanca”, que són uns pontets moltes vegades construïts només amb fusta.
Ja hem vist una de les  cascades a l’horitzó, la primera en passar és la de Ardonés, l’aigua baixava amb una força brutal, per passar el riu hi ha un pontarró, obligat posar-te el xubasquero si no vols agafar un bon xop, aquí és a on hi ha la única dificultat del dia, per sortir bé del pont hi ha un filferro, ja que és fàcil caure a l’aigua i segur que et duria lluny per la força que duu en aquest punt.
Just davall el filferro hi havia un mòbil model Huawei, que hem recollit, més tard ens telefonaria l’amo que l’havia perdut, ha resultat ser una persona molt coneguda de la faràndula, que per motius de privacitat de dades no podem revelar, ha quedat que passaria pel nostre poble més tard a recollir-lo.
Després de primera cascada, vendrien la del Clotet, fantàstica caiguda d’aigua escalonada i la tercera, la de la Mascarada, més humil, però que a baix tenia uns gorguets que ens ha donat la idea de tornar un altre dia a donar-nos un bany.
La baixada ha estat per un camí totalment diferent que ens ha proporcionat unes bones vistes, fins el poble d’Eriste, totes les muntanyes que hi ha darrera i els cims que formen l’estació d’esquí de Cerler, amb l’Homònim, amb forma piramidal.
Hem arribat al poble per la seva part antiga, i ens hem acomiadat de na Vanessa.
Hem recorregut uns 7 quilometres amb un desnivell de 265 mts.
Assistents: Magdalena, Lluís, Vanessa i Tomàs.
Mètode MIDE: 2122. Per tant la consideram FÀCIL +3













PICO CERLER

ERMITA DE SAN PEDRO MÁRTIR






Hemorrhois hippocrepis (SERP DE FERREDURA)
















CASCADA DE ARDONÉS







PAS AMB CABLE D'ACER



ES GENERAL





CASCADA DEL CLOTET

















CASCADA DE LA MASCARADA











ESGLÈSIA DE CERLER













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada