TRADUCTOR


Cala Sant Vicenç-Port de Pollença

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT

En aquest Blog, hom trobarà una mostra de les millors fotos de cada sortida que faig a la muntanya i/o a espais naturals i en ocasions una lleugera descripció dels fets.

No hi ha grans descripcions de rutes, ni mapes, ni consells, tot és pur entreteniment.

Es poden veure les fotos clickant sobre qualsevol d'elles, s'obre un desplegable i tot seguit, hom pot visualitzar-les a totes en format gran i seguides.

Hi ha traductor de tot el Blog i cerques per arxiu, de llocs, cercador i cronològic.

Hom es pot fer seguidor i rebrà en el seu correu les futures entrades.

Els textos qua acompanyen les fotos, poden ser reals o imaginaris, tot és relatiu i depén de com es vulgui entendre.

No hi ha pedagogia aquí, això ho deix pels entesos, jo no som més que un becari dels camins, un humanista eventual, un captador d'imatges i moments.

Els llocs visitats són bàsicament la Illa de Mallorca i els Pirineus, encara que es poden trobar altres indrets.

Mai les imatges, fan honor a la realitat de la muntanya, només serveixen de referència per si hom vol tenir una lleugera idea del que trobarà si visita un lloc mostrat en aquest Blog.

Són milers les hores dedicades i milers els quilometres recorreguts. Tot el material és propi, excepte algunes imatges que en algunes ocasions em cedeixen els meus acompanyants de forma desinteressada.

Totes les rutes d'aquest Blog estan realitzades sense utilitzar ni Track's ni GPS's, ni cap altra mitjan tècnic o digital. L'ús de mapa i en algunes ocasions indicacions que trob de persones que han fet les rutes són les eines emprades.

Salut i República !!


Tramuntana

dijous, 5 de juliol de 2018

CASCADAS DE ARDONÉS


La sortida d’avui ha estat des del poble de Cerler, el més alt situat en tot el Pirineu Aragonès, i del qual surten unes pistes d’esquí molt famoses.
Hem fet una ruta d’aquestes considerades familiars, per atots el públics, nom és amb un punt delicat, que més endavant mencionaré.
La volta es circular, surt i acaba a Cerler, nosaltres hem iniciat la ruta per la part que és més a prop del riu, un camí d’aquests preciosos, entre arbres que donen unes bones ombres.
Hem passat per l’ermità de San Pedro màrtir, patró de Cerler, a on ens hem trobat amb na Vanessa, una al·lota hondurenya que ens ha acompanyat tot el recorregut i que treballa a l’hotel Edelweiss de Cerler, és l’encarregada del bar i hem quedat que un dia anirem a fer unes tapes.
Enmig del cami ha sortit una culebra de ferradura, que ens ha saludat i ha deixat que li fessim una foto.
Hem anat pujant per un sender molt ben marcat i que en un moment determinat passa a l’altre costat del riu amb el que a Aragó denominen “palanca”, que són uns pontets moltes vegades construïts només amb fusta.
Ja hem vist una de les  cascades a l’horitzó, la primera en passar és la de Ardonés, l’aigua baixava amb una força brutal, per passar el riu hi ha un pontarró, obligat posar-te el xubasquero si no vols agafar un bon xop, aquí és a on hi ha la única dificultat del dia, per sortir bé del pont hi ha un filferro, ja que és fàcil caure a l’aigua i segur que et duria lluny per la força que duu en aquest punt.
Just davall el filferro hi havia un mòbil model Huawei, que hem recollit, més tard ens telefonaria l’amo que l’havia perdut, ha resultat ser una persona molt coneguda de la faràndula, que per motius de privacitat de dades no podem revelar, ha quedat que passaria pel nostre poble més tard a recollir-lo.
Després de primera cascada, vendrien la del Clotet, fantàstica caiguda d’aigua escalonada i la tercera, la de la Mascarada, més humil, però que a baix tenia uns gorguets que ens ha donat la idea de tornar un altre dia a donar-nos un bany.
La baixada ha estat per un camí totalment diferent que ens ha proporcionat unes bones vistes, fins el poble d’Eriste, totes les muntanyes que hi ha darrera i els cims que formen l’estació d’esquí de Cerler, amb l’Homònim, amb forma piramidal.
Hem arribat al poble per la seva part antiga, i ens hem acomiadat de na Vanessa.
Hem recorregut uns 7 quilometres amb un desnivell de 265 mts.
Assistents: Magdalena, Lluís, Vanessa i Tomàs.
Mètode MIDE: 2122. Per tant la consideram FÀCIL +3

PICO CERLER

ERMITA DE SAN PEDRO MÁRTIR


Hemorrhois hippocrepis (SERP DE FERREDURA)
CASCADA DE ARDONÉSPAS AMB CABLE D'ACERES GENERAL

CASCADA DEL CLOTET

CASCADA DE LA MASCARADAESGLÈSIA DE CERLER

Cap comentari:

Publica un comentari

VISITES

EXCURSIONS MÉS VISITADES

Arxiu del blog

M.I.D.E.

El mètode MIDE (Mètode de Informació d’Excursions), utilitza quatre paràmetres:

1/ Severitat del Medi.

2/ Orientació en l’Itinerari.

3/ Dificultat en el desplaçament.

4/ Quantitat d’esforç.

Cada un d’aquests paràmetres s’avalua entre i 1 i 5 punts, depenent de la dificultat, essent 1 el més fàcil i 5 el més difícil. Per tant una excursió donarà una suma en els seus quatre paràmetres de entre 4 i 20 punts totals. Seguint aquesta pauta, depenent de la suma dels punts totals i per fer més fàcil la comprensió en un simple cop d’ull he fet la següent llista de dificultat:

04 : MOLT FÀCIL

05 A 08 : FÀCIL

09 A 12 : MITJANA

13 A 16 : DIFÍCIL

17 A 20 : MOLT DIFÍCIL

Per facilitar encara més la comprensió, he afegit el terme “Plus” o “+”, per exemple si una suma 09 punts (2223) seria Mitjana +1, en canvi si sumés 12 punts (2343) també seria Mitjana, però +4.

L’amo d’es Psiquiàtrik.


SEGUIDORS