divendres, 13 de juliol del 2018

IBÓN DE CREGÜEÑA


Avui ens hem aixecat prest, teníem una etapa que podem denominar Reina, ja que el desnivell acumulat superava els 1700 metres, però la cosa ha quedat minvada, una vegada més per la neu i l’amenaça a partir de les 16:00 de turmentes.
Hem sortir del Puén de Cregüeña, més o manco a un quilometre del Hotel Turpi, lloc a on hem acabat. La fita que ens havíem proposat era el Pico Argüelles de 3044 mts., passant per la Pleta de Cregüeña i el Ibón de Cregüeña, un dels més grans del Pirineu.
La primera part del recorregut ha anat molt bé. Sense sol i amb una bona fresqueta, ens hem plantat a la Pleta de Cregüeña en una hora i quart, hem seguit fins la cua del Gran Ibón, al que hem arribat en 2 hores i 45 minuts, ja havíem fet un desnivell de 1200 mts.
Però aquí la cosa s’ha espatllat, hi havia bastants neveros o llengües de neu en el camí devora l’Ibón, que hem tengut que superar fent coses rares o posant-nos els crampons.
Quan hem arribat al cap, alguns quilometres després hem pogut veure que la pujada  de poc més de una hora, ja que ens restaven menys de 400 metres per assolir el cim, era complicada, la sort ha estat veure una persona que baixava i que ens ha advertit que el terreny estava en molt males condicions, mescla de neveros i rossegueres molt empinades, que ens obligava contínuament a posar i treure crampons. Hem decidit dinar i tornar enrere, les turmentes són molt perilloses i les muntanyes no es mouen, ens esperaran segur, de totes maneres l’excursió ha valgut bé la pena.
Hem baixat per la mateixa via, i la senyora taxista ens esperava a l’Hotel Turpi, per tant hi hem afegir un quilometret de res i una mica més de desnivell. Hem pogut fer el final feliç al bar del citat Hotel.
En total han estat uns 1400 metres de desnivell acumulat i 9 hores i quart d’activitat.
Assistents: Lluís i Tomàs.
Mètode MIDE: 3344. Per tant la consideram DIFÍCIL +2

























































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada