TRADUCTOR


Cala Sant Vicenç-Port de Pollença

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT

En aquest Blog, hom trobarà una mostra de les millors fotos de cada sortida que faig a la muntanya i/o a espais naturals i en ocasions una lleugera descripció dels fets.

No hi ha grans descripcions de rutes, ni mapes, ni consells, tot és pur entreteniment.

Es poden veure les fotos clickant sobre qualsevol d'elles, s'obre un desplegable i tot seguit, hom pot visualitzar-les a totes en format gran i seguides.

Hi ha traductor de tot el Blog i cerques per arxiu, de llocs, cercador i cronològic.

Hom es pot fer seguidor i rebrà en el seu correu les futures entrades.

Els textos qua acompanyen les fotos, poden ser reals o imaginaris, tot és relatiu i depén de com es vulgui entendre.

No hi ha pedagogia aquí, això ho deix pels entesos, jo no som més que un becari dels camins, un humanista eventual, un captador d'imatges i moments.

Els llocs visitats són bàsicament la Illa de Mallorca i els Pirineus, encara que es poden trobar altres indrets.

Mai les imatges, fan honor a la realitat de la muntanya, només serveixen de referència per si hom vol tenir una lleugera idea del que trobarà si visita un lloc mostrat en aquest Blog.

Són milers les hores dedicades i milers els quilometres recorreguts. Tot el material és propi, excepte algunes imatges que en algunes ocasions em cedeixen els meus acompanyants de forma desinteressada.

Totes les rutes d'aquest Blog estan realitzades sense utilitzar ni Track's ni GPS's, ni cap altra mitjan tècnic o digital. L'ús de mapa i en algunes ocasions indicacions que trob de persones que han fet les rutes són les eines emprades.

Salut i República !!


Tramuntana

divendres, 13 de juliol de 2018

IBÓN DE CREGÜEÑA


Avui ens hem aixecat prest, teníem una etapa que podem denominar Reina, ja que el desnivell acumulat superava els 1700 metres, però la cosa ha quedat minvada, una vegada més per la neu i l’amenaça a partir de les 16:00 de turmentes.
Hem sortir del Puén de Cregüeña, més o manco a un quilometre del Hotel Turpi, lloc a on hem acabat. La fita que ens havíem proposat era el Pico Argüelles de 3044 mts., passant per la Pleta de Cregüeña i el Ibón de Cregüeña, un dels més grans del Pirineu.
La primera part del recorregut ha anat molt bé. Sense sol i amb una bona fresqueta, ens hem plantat a la Pleta de Cregüeña en una hora i quart, hem seguit fins la cua del Gran Ibón, al que hem arribat en 2 hores i 45 minuts, ja havíem fet un desnivell de 1200 mts.
Però aquí la cosa s’ha espatllat, hi havia bastants neveros o llengües de neu en el camí devora l’Ibón, que hem tengut que superar fent coses rares o posant-nos els crampons.
Quan hem arribat al cap, alguns quilometres després hem pogut veure que la pujada  de poc més de una hora, ja que ens restaven menys de 400 metres per assolir el cim, era complicada, la sort ha estat veure una persona que baixava i que ens ha advertit que el terreny estava en molt males condicions, mescla de neveros i rossegueres molt empinades, que ens obligava contínuament a posar i treure crampons. Hem decidit dinar i tornar enrere, les turmentes són molt perilloses i les muntanyes no es mouen, ens esperaran segur, de totes maneres l’excursió ha valgut bé la pena.
Hem baixat per la mateixa via, i la senyora taxista ens esperava a l’Hotel Turpi, per tant hi hem afegir un quilometret de res i una mica més de desnivell. Hem pogut fer el final feliç al bar del citat Hotel.
En total han estat uns 1400 metres de desnivell acumulat i 9 hores i quart d’activitat.
Assistents: Lluís i Tomàs.
Mètode MIDE: 3344. Per tant la consideram DIFÍCIL +2

Cap comentari:

Publica un comentari

VISITES

EXCURSIONS MÉS VISITADES

Arxiu del blog

M.I.D.E.

El mètode MIDE (Mètode de Informació d’Excursions), utilitza quatre paràmetres:

1/ Severitat del Medi.

2/ Orientació en l’Itinerari.

3/ Dificultat en el desplaçament.

4/ Quantitat d’esforç.

Cada un d’aquests paràmetres s’avalua entre i 1 i 5 punts, depenent de la dificultat, essent 1 el més fàcil i 5 el més difícil. Per tant una excursió donarà una suma en els seus quatre paràmetres de entre 4 i 20 punts totals. Seguint aquesta pauta, depenent de la suma dels punts totals i per fer més fàcil la comprensió en un simple cop d’ull he fet la següent llista de dificultat:

04 : MOLT FÀCIL

05 A 08 : FÀCIL

09 A 12 : MITJANA

13 A 16 : DIFÍCIL

17 A 20 : MOLT DIFÍCIL

Per facilitar encara més la comprensió, he afegit el terme “Plus” o “+”, per exemple si una suma 09 punts (2223) seria Mitjana +1, en canvi si sumés 12 punts (2343) també seria Mitjana, però +4.

L’amo d’es Psiquiàtrik.


SEGUIDORS