dimecres, 11 de juliol del 2018

EMBASSAMENT DE MEDIANO

Després de una gran diada muntanyera, avui tornam a fer una activitat en el medi aquàtic, en aquesta ocasió de piragüisme,en un  indret espectacular com és l’embassament de Mediano.
Hem quedat al poble de Morillo de Tou, a on ens esperava en Carlos amb les piragües, per fer una aproximació de uns 5 quilometres fins davant del poble antic de Mediano, actualment enfonsat davall de les aigües.
Hem rebut un petit curs, per aquells que no havien anat mai amb piragües i després hem tirat les embarcacions a l’aigua.
En primera instancia hem enfilat cap el poble enfonsat, actualment només es pot veure el campanari fora de l’aigua, tal com es veu a les fotos, fa uns anys varem tenir la sort de poder passar per les finestres del campanari a on estaven penjades les campanes, actualment el nivell de l’aigua fa impossible això, ja que és tan alt que les tapa totalment.
Hem seguit cap un canyó que surt de l’embassament i ens duu fins un riu Usía, aparcam les piragües i ens endinsam uns dos-cents metres  fins trobar uns gorgs que ens permeten donar un bon bany, prendre una estona el sol i dinar en un lloc espectacular.
Tornam sortir pel mateix lloc a l’embassament, i ara el vent fa que haguem de remar amb més intensitat, creuam totalment l’embassament per anar a una península a on tornam fer una aturadeta, per donar-nos un nou bany.
En aquest punt l’expedició es separa, ja que alguns integrants del grup estan una mica cansats i enfilen directament cap el lloc d’arribada, els altres seguim fent tot el perfil de l’embassament, entrant i sortint de les petites caletes, boscos inundats i altres meravelles que ens anam trobant.
Després de més de sis hores d’activitat, acabam al mateix lloc del qual havíem partit, deixant les piragües en un remolc, ja que en Carlos ens havia donat fins les 8 del vespre per poder deixar-les.
Destacar dos incidents que no han anat a més, és l’atac sofert per tres integrants del grup per part de unes gavines que segurament tenien nius a prop, cridaven com a lloques i feien baixades tipus avió de combat, intentant afaitar-nos el cap. La segona, ha estat l¡aparició de un sirulo de un tres metres de llargària a prop del segon lloc de bany, fet que ha ocasionat problemes gàstrics a més de un integrant del grup.
Assistents: Magdalena, Mer, Lluís, Marga, Jordi, Manolo i Tomàs.




















































































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada