TRADUCTOR


Cala Sant Vicenç-Port de Pollença

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT

En aquest Blog, hom trobarà una mostra de les millors fotos de cada sortida que faig a la muntanya i/o a espais naturals i en ocasions una lleugera descripció dels fets.

No hi ha grans descripcions de rutes, ni mapes, ni consells, tot és pur entreteniment.

Es poden veure les fotos clickant sobre qualsevol d'elles, s'obre un desplegable i tot seguit, hom pot visualitzar-les a totes en format gran i seguides.

Hi ha traductor de tot el Blog i cerques per arxiu, de llocs, cercador i cronològic.

Hom es pot fer seguidor i rebrà en el seu correu les futures entrades.

Els textos qua acompanyen les fotos, poden ser reals o imaginaris, tot és relatiu i depén de com es vulgui entendre.

No hi ha pedagogia aquí, això ho deix pels entesos, jo no som més que un becari dels camins, un humanista eventual, un captador d'imatges i moments.

Els llocs visitats són bàsicament la Illa de Mallorca i els Pirineus, encara que es poden trobar altres indrets.

Mai les imatges, fan honor a la realitat de la muntanya, només serveixen de referència per si hom vol tenir una lleugera idea del que trobarà si visita un lloc mostrat en aquest Blog.

Són milers les hores dedicades i milers els quilometres recorreguts. Tot el material és propi, excepte algunes imatges que en algunes ocasions em cedeixen els meus acompanyants de forma desinteressada.

Totes les rutes d'aquest Blog estan realitzades sense utilitzar ni Track's ni GPS's, ni cap altra mitjan tècnic o digital. L'ús de mapa i en algunes ocasions indicacions que trob de persones que han fet les rutes són les eines emprades.

Salut i República !!


Tramuntana

diumenge, 8 de juliol de 2018

IBONES DE GORGUTES-PUERTO DE LA GLERA


La sortida d’avui l’hem feta des de la carretera que hi ha per damunt l’hotel d’Hospital de LLanos, allà a on acaba comença la ruta que puja als Ibones de Gorgutes i el Puerto de la Glera, un pas en la frontera que separa Espanya de França.
La ruta és fàcil, sense cap punt conflictiu, salva un desnivell de 560 metres entre la sortida i el Puerto de la Glera, que està a 2210 msnm, l’Ibón està situat una mica més a baix i s’ha de passar per ell per accedir al Puerto.
El principi del camí, es va pujant fort, per un camí de ferradura, s’arriba a una palanca que ajuda a passar el torrent que ve de l’Ibon Gran i que al final fa una caiguda de uns 200 metres sobre la vall, és impressionant.
Després el camí va fent zig-zag per la ladera, però ara molt còmode, ja que és de terra i herba, ben aviat arriba al primer Ibón, però, no es veu fins que s’ha pujat bastant, està amagat a la dreta del camí, a la tornada baixaríem fins ell.
Poc després hem passat un “nevero”, i uns dos-cents metres més amunt, ja hem arribat al magnífic Ibón Gran de de Gorgutes. Els que anaven davant han seguit fins el Puerto de la Glera, per la vorera de l’Ibón,  els que anàvem darrera hem seguit, però al veure una mica de perill, només he continuat jo, hi havia tres”neveros” que  s’havien de passar obligatòriament, en un terreny molt inclinat, i avui justament ningú duia ni crampons ni piolet.
Arribada al “Puerto de la Glera”, i el temps s’estava posant fotut, s’intuïen turmentes, havien quedat per dinar a un costat de l’ibón. Quant anava a passar el segon “nevero”, en Manolo m’ha avisat que la neu s’estava gelant, el perill era rodar i anar directa o a unes pedres o a l’aigua, he decidit baixar una mica, i m’he trobat un piolet, que segurament qualcú ha perdut, ja tenim regal pel cumple d’en Lluís.
Finalment hem anat fins el segon ibón a dinar, ja que feia un vent gelat, allà s’han vist imatges de primer ordre, ja que un dels integrants del grup ha fet un sale a Dios Y la Tierra, completament nuu damunt una roca, tal com es poden apreciar a les imatges.
Ha començat a tronar, i hem fet una baixada ràpida, encara que en arribar a la zona de roques hem hagut d’anar amb molta precaució.
Assistents: Marga, Magdalena, Lluís, Jordi, Manolo i Tomàs.
Mètode MIDE: 3223. Per tant la consideram MITJANA +2IBÓN GRAN DE GORGUTES


PUERTO DE LA GLERA


LLUÍS PROVANT PIOLET
BALEARICUS BOISEI

IBON PETIT DE GORGUTES
ES GENERAL
Cap comentari:

Publica un comentari

VISITES

EXCURSIONS MÉS VISITADES

Arxiu del blog

M.I.D.E.

El mètode MIDE (Mètode de Informació d’Excursions), utilitza quatre paràmetres:

1/ Severitat del Medi.

2/ Orientació en l’Itinerari.

3/ Dificultat en el desplaçament.

4/ Quantitat d’esforç.

Cada un d’aquests paràmetres s’avalua entre i 1 i 5 punts, depenent de la dificultat, essent 1 el més fàcil i 5 el més difícil. Per tant una excursió donarà una suma en els seus quatre paràmetres de entre 4 i 20 punts totals. Seguint aquesta pauta, depenent de la suma dels punts totals i per fer més fàcil la comprensió en un simple cop d’ull he fet la següent llista de dificultat:

04 : MOLT FÀCIL

05 A 08 : FÀCIL

09 A 12 : MITJANA

13 A 16 : DIFÍCIL

17 A 20 : MOLT DIFÍCIL

Per facilitar encara més la comprensió, he afegit el terme “Plus” o “+”, per exemple si una suma 09 punts (2223) seria Mitjana +1, en canvi si sumés 12 punts (2343) també seria Mitjana, però +4.

L’amo d’es Psiquiàtrik.


SEGUIDORS