divendres, 23 de novembre del 2018

CUEVA AS BACHELLAS-ERMITA DE LA VIRGEN DEL CASTILLO


Avui hem dividit la ruta en dos, fent enmig una aturada al Refugi Kalandraka de Rodellar, en el transcorre de la quedada que estam fent en aquest manífic paratge de la Sierra de Guara amb el grup “Amando las montañas”.
La matinal ha estat per anar a la a la Cueva As Bachellas, una gran obertura a poc camí del poble de Rodellar, sortint del poble a l’esquerra s’ha d’agafar un sender, ben marcat i sense cap tipus de problemes amb la orientació.
Just sortir del poble, la presència s’ha fet realitat, com antigament feien les bruixes d’aquestes comarques, s’ha convertit en una moixa.
La moixa, molt simpàtica i carinyosa, ens ha acompanyat fins la cova, en la meva vida i he tractat amb molts animals, aquest fet mai havia succeït, una moixa fent un camí llarg al costat d’humans, com si es tractés de un ca.
En arribar a la cova hem menjat una mica i en Naghi ha tocat la flauta, però havia agafat la flauta de torrents enlloc de la flauta de coves i no ha anat bé. Hem estat una estona per dins la cova, per tornar fins el Refugi.
La sortida vespertina ha estat una mica més llarga, la moixa s’ha quedat al Refugi. Na Drew, tenia unes petites molèsties i només hi hem anat tres, ja que encara no havia arribat ningú més de grup, que tenien prevista l’arribada durant l’horabaixa.
Hem partit per un sender que surt d’enmig del poble cap a l’Ermita de la Virgen del Castillo, , que també dóna nom a un barranc, hem anant pujant i hem pogut veure el gran forat denominat “El delfín”, per l’extraordinària semblança que té amb aquest mamífer marí.
Hem arribat fins l’ermita i a dalt hem pogut veure la via Ferrata que parteix del riu, i que finalitza uns metres més amunt de l’ermita, aquestes vies amb detractors i afavoridors, s’estan convertint en una forma de posar ferro a certs llocs,per pujar parets quasi verticals, a base de uns escalons clavats a les roques i un cable d’acer, a mode d’element de seguretat per si hom cau al buit. Personalment, no estic d’acord amb tant de ferro per la muntanya.
Des de l’ermita, hem baixat fins el cau del barranc de la Virgen, ens hem endinsat a dins per recórrer un tram, fins que hem trobat un bot no massa alt, però al estar banyat hem tornat enrere, en teoria el torrent s’havia de fer el proper diumenge, complet.
Hem remuntat cap a l’altre costar per anar fins el poble de Cheto, a on només hi ha una casa habitada i finalment arribar fins Rodellar acabant la circular.
En total, avui han estat una mica més de tres hores d’activitat entre les dues rutes.
Assistents: Drew, Pablo, Naghi i Tomàs.
Mètode MIDE: 2222. Per tant consideram el conjunt Fàcil +4



ES GENERAL ESPANTAT





BRUIXA CONVERTIDA EN MOIXA


COLORS DE LA TARDOR

ES GENERAL A LA BOCA DE LA COVA












NAGHI TOCANT LA FLAUTA AL FONS DE LA COVA



VIES D'ESCALADA




BORDAS DEL REFUGI  KALANDRAKA



RODELLAR








VIA FERRATA

ERMITA DE LA VIRGEN DEL CASTILLO









EN PABLO DINS EL TORRENT





CAU DEL BARRANC DE LA VIRGEN


CAU DEL TORRENT






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada